Priprav si jahodové sladkosti! Ktoré z nich si zamiluješ?

Priprav si jahodové sladkosti! Ktoré z nich si zamiluješ?
  • 01.06.2014
  • Silvia Karasová

Každá sezóna v roku je niečím výnimočná. Okrem svojho typického počasia a sfarbenia prírody, nám prináša aj rôzne sezónne ovocie a zeleninu. Letná sezóna býva najbohatšia na také pochúťky ako sú jahody, maliny, čučoriedky... Stačí sa prejsť po tržnici a chutným čerstvým ovocím si raz dva zaplníte svoju chladničku.

A ak ste to náhodou s množstvom prehnali a nechcete aby sa vám trebárs také jahody pokazili, pripravte si z nich chutné letné jahodové sladkosti. Myšlienky na kalórie dajte bokom, veď raz za čas treba ulahodiť aj svojim chuťovým pohárikom. Apropo jahody nepatria ku kalorickým bombám, takže spokojne si pochutnajte. A to s vedomím, že svojmu telu dopriavate silný antioxidant, zdroj vitamínu C i železa.

Odporúčame prečítať: Hroznové pochúťky

Jahodové sladkosti

Zdroj: Shutterstock®

Jahodový pohár

Ingrediencie: biely jogurt, čerstvé jahody, čerstvá mäta, med

Postup: Biely jogurt premiešajte s tekutým medom a nadrobno nakrájanou mätou. Rozmixujte spolu s jahodami (prípadne len popučte vidličkou). Do pohára uložte kúsky čerstvých jahôd a zalejte jogurtom.

Odporúčame prečítať: Sladké raňajky

Jahodové sladkosti

Zdroj: Shutterstock®

Jahodový nanuk

Ingrediencie: jemný tvaroh, čerstvé jahody, hnedý cukor, vanilínový cukor, kyslá smotana

Postup: Všetko spolu dobre rozmiešajte (rozmixujte) a dajte si zamraziť, minimálne na dve hodiny. Vhodnou pomôckou je tiež nanukovač.

Jahodové sladkosti

Zdroj: Shutterstock®

Ľadový jahodový čaj

Ingrediencie: vrecúško jahodového (alebo ovocného) čaju, citrónová šťava, čerstvé jahody, lístky mäty, med, kocky ľadu

Postup: Z čerstvých jahôd si vytvorte jahodové pyré, ktoré dôkladne rozmixujte, vrecúško čaju zalejte vodou, vychladený rozmiešajte s pyré. Pridajte lístky mäty, ochuťte citrónovou šťavou, medom a premiešajte ideálne v šejkri. Prelejte do džbána a dodajte kocky ľadu.

Jahodové sladkosti

Zdroj: Shutterstock®

Jahodový džem

Ingrediencie: čerstvé jahody, kryštálový cukor, kyselina sorbová

Postup: Jahody dôkladne posypte cukrom a nechajte odstáť na noc na chladnom mieste. Na druhý deň jahody uvarte až kým vám nevznikne hustá zmes a pridajte trošku kyseliny sorbovej (cca pol malej lyžičky, ale závisí od množstva). Uvarený džem naložte do fliaš a buď odložte do chladničky a spotrebujte v najbližších dňoch, alebo fľaše sterilizujte.

Odporúčame prečítať: Napečené rýchlo, sladko a chutne

Jahodové sladkosti

Zdroj: Shutterstock®

Raňajkové jahodové wafle

Ingrediencie: čerstvé jahody, wafle, šľahačková smotana, cukor

Postup: Smotanu vyšľahajte s cukrom. Na wafle naneste jednu vrstvu na ňu uložte čerstvé jahody a prípadne ešte prelejte druhou vrstvou šľahačky. Podávajte prípadne tiež preliate čokoládou.

Prajeme dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Martina Zahoranová 01.06.14 08:26

MZ
karma
92.00

jahody u nás doma milujeme aj tento rok som už varila džem a tiež som robila jahodovú dreň, piekla koláč no a samozrejme že najlepšie sú čerstvé jahôdky ktoré si dávame každý deň, dokonca som si ich rozmixovala so žinčicou a bol z toho skvelý jogurt

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 03.06.14 10:22

JK
karma
100.00

jahôdky sú skvelé kupujem ich každý rok robievam džem,pečiem koláčiky,skvelé sú v domácom jogurte ale aj stará dobrá klasika jahody zo šlahačkou,manžel má rad jahodovú dreň

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní