Proces grilovania si zamilujete

Proces grilovania si zamilujete
  • 08.07.2014
  • Silvia Karasová

  • 2
  • 1

Minule sme vám priniesli základné informácie o tom, čo všetko by ste mali pred samotným grilovaním zabezpečiť. V skratke je to kúpa kvalitného mäsa, zeleninových príloh, príprava, vyhriatie grilu a samozrejme fáza grilovania.

Ak ste sa na to nechali nahovoriť prvýkrát, s našimi radami sa pokojne môžete tváriť ako majster v grilovaní. Na to, aby ste to zvládli perfektne stačí dodržiavať len zopár pravidiel.

proces grilovania

Zdroj: Shutterstock®

Keď už máte všetko dôkladne nachystané dôjde samozrejme na samotné grilovanie, zohrejte si gril na 185 – 200°C. Mäso grilujte na sucho a neprikrývajte ho. Z každej strany by sa malo grilovať do tých spomínaných 7 minút. A nezabudnite! Vidličke sa vyhnite! Mäso by pustilo šťavu a na tanier by sa dostalo suché a tuhé. Na jeho pretáčanie sa radšej zaobstarajte kovovú obracačku, prípadne z hmoty, ktorá je tepelne odolná.

Odporúčame prečítať: Čo všetko urobiť pred grilovaním?

grilovaný steak

Zdroj: Shutterstock®

Hotové mäsko uložte na drevený povrch a nechajte odpočinúť cca 4 minúty, aby vám nevytiekla všetka šťava. Osoľte, okoreňte, potrite olejom a podávajte. Odborníci totiž neodporúčajú mäso nasoliť vopred, aby soľ pri vysokej teplote nepoškodila jeho štruktúr.

opekanie

Zdroj: Shutterstock®

Ugrilované mäso môžete potrieť olejom, vyberajte ale kvalitný olivový. Môže byť aj ochutený, napríklad bazalkou. Takýto olej si pripravíte veľmi jednoducho: olivový olej rozmixujte s čerstvou bazalkou, strúhaným parmezánom a s limetkovou, alebo citrónovou šťavou. Udržujte ho v chlade. Ak radšej než olej máte maslo, vyskúšajte cesnakové, alebo zázvorové.

Odporúčame prečítať: Sezóna grilovania je v plnom prúde!

gril catler

Zdroj: Shutterstock®

Mäsu dodajú jedinečnú chuť. Vhodná je tiež kombinácia bazalky, koriandru, tymianu, či pažítky. Najlepšie všetko čerstvé. Hotové mäso servírujte na tanier s prílohou. Doprajte si k nemu pečené zemiaky, alebo chutné bagetky.

ZDROJ: www.catler.sk


  • 2
  • 1
Návrat hore
Autor článku

1 komentár

Martina Zahoranová 08.07.14 14:59

MZ
karma
92.00

grilovanie máme radi a vždy cez víkend keď je dobrý čas vybehneme na záhradku a miesto klasického obeda si radšej ugrilujeme mäsko so zeleninou - mňam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Pre ženy

Normálne ženské telo je konečne hitom internetu! Poznáš hashtag tohto hnutia?

  • 110
  • 5
  • 01.09.2020
Domácnosť

Najkrajšie sukulenty do bytu: Ktoré privítaš aj u seba doma?

  • 115
  • 4
  • 11.06.2020
Voľný čas

Emma: Romantická komédia o chorobe zvanej LÁSKA

  • 20
  • 0
  • 22.06.2020
TOPlist