Čo s paprikou? Skús recept na paprikovú nátierku na hrianky!

Čo s paprikou? Skús recept na paprikovú nátierku na hrianky!

Aj vo vašej domácnosti idú hrianky na dračku, len vám už akosi dochádzajú nápady, čím ich ozvláštniť? V tom prípade určite vyskúšajte recept na paprikovú nátierku na hrianky, ktorý vám dnes prinášame. Ako samy zistíte, nejde o žiadny raw experiment súčasných foodblogerov, ale o poctivú nátierku, rokmi overenú skúsenými gazdinkami. A chutí naozaj vynikajúco, doslova neporovnateľne s paprikovými nátierkami z obchodu. Vyskúšate?

Inšpiruj sa: Recept na špaldové cookies s kakaom: Na nerozoznanie od pravých!

hrianková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu nátierky budete potrebovať:

  • 5 kg červenej papriky (kápie)
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 ks feferóniek
  • 5 dcl oleja
  • 4 PL soli
  • 2 dcl octu
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 2 l uvarených paradajok
  • 2 konzervanty v prášku
ako spracovať kápiu

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Kápiu pomeľte na mäsovom mlynčeku, spolu s celými feferónkami (bez stopiek). Mierne opražte papriku na oleji, pridajte ocot, cukor, soľ a cesnak, nakrájaný na tenké plátky. Po chvíli pridajte aj uvarené paradajky bez šupiek, ktoré ste zliali z vody. Časť paradajok môžete nahradiť aj paradajkovým pretlakom. Varte do zhustnutia, minimálne dve hodiny. Nakoniec vsypte dva balíčky prípravku na konzervovanie v prášku a premiešajte. Zmes prelejte do čistých zaváracích fľašiek (skôr menších) a sterilizujte na 90 °C, približne desať minút.

Pozri aj: Skutočne sa pod neplodnosť u mužov podpisuje používanie plastov?

recepty s paprikou

Zdroj: Shutterstock®

TIP: Pokojne si pripravte len polovičnú dávku nátierky, pretože na celú uvedenú dávku budete potrebovať veľký hrniec aj pomerne dosť fľašiek. Ak však máte záhradu a menší kotlík, dobre sa oblečte, uvarte si čaj do termosky a spravte si príjemný jesenný čas na záhrade popri varení kotlíkovej paprikovej nátierky. :-) Dobrú chuť!

Prečítaj si: Recept na kyslú kapustu: Povinná jesenná výbava tvojej domácnosti


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 27.09.18 06:28

ĽŠ
karma
100.00

Pripravujem podobnú variantu a je naozaj výborná. Dobrý tip na záver na spríjemnenie jesenného času!

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 27.09.18 17:30

MM
karma
100.00

všetko skvelé ingrediencie, až na tie konzervanty

  • 0
Odpovedať

Monika Filípková 05.10.18 19:14

MF
karma
105.00

Mňam, môže byť výborná!

  • 1
Odpovedať

Ján Komada 09.10.18 14:08

JK
karma
103.00

hrianky robievam často určite chuné

  • 1
Odpovedať

Marianna Rajniaková 11.10.18 09:42

MR
karma
109.00

dobrých receptov nikdy nie je dosť..

  • 1
Odpovedať

Ľudka Uličná 11.10.18 23:44

ĽU
karma
100.00

vyzera to dobre

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní