Dokonalé čokoládové lievance z cmaru na víkendové maškrtenie

Dokonalé čokoládové lievance z cmaru na víkendové maškrtenie

Prečo by sme si nemohli občas dopriať aj niečo menej zdravé, čo je plné cukru, ale za to s dokonalou chuťou, ktorá poteší každého člena domácnosti?! Po všetkých tých šalátoch a zdravých jedlách, ktoré sme konzumovali v priebehu celého týždňa, si môžeme počas víkendu dopriať.

Doprajte si tieto čokoládové lievance, ktorými nik nepohrdne. Sú čokoládovo čokoládové a navyše nie sú pripravené z mlieka, ale cmaru. Vedeli ste, že medzi účinky cmaru môžeme zaradiť podporu tráviaceho systému, a to vďaka probiotickým baktériám, ktoré obsahuje? Cmar je dokonca skvelým liekom aj na pálenie záhy, ale teda len v prípade, že ho vypijete čistý a dobre vychladený. Jeho výhodou je aj jeho nízka kalorická hodnota – na 100 g obsahuje len 37 kalórií. Čiže, keď si to tak vezmeme, tieto lievance nie sú až také nezdravé. Alebo? Vyskúšajte ich a dajte nám vedieť, či vám chutili!

Odporúčame: Citrónová nátierka: Netradičná, ale za skúšku stojí

lievance z cmaru

Zdroj: Shutterstock®

Na čokoládové lievance potrebujeme:

  • 400 ml cmaru
  • 300 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • šťavu z ½ citróna
  • olej na vysmaženie

V miske si zmiešame cmar, vajíčko, citrónovú šťavu a pridáme k tomu aj práškový cukor. Následne si k tejto zmesi preosejeme múku, sódu bikarbónu a kakao (najlepšie je pridávať postupne cez sitko, aby sme sa vyhli hrudkám). Všetko vymiešame a vytvoríme si tak jednotné cesto, ktoré je pripravené na tvorbu dokonalých lievancov.

Ak chcete potešiť seba alebo svoju rodinu a patríte k veľkým milovníkom čokolády, tak do zmesi neváhajte pridať aj nasekanú kvalitnú horkú čokoládu. Lievance tak budú ešte dokonalejšie.

Na panvicu si nalejeme trochu oleja, necháme ho rozpáliť a postupne nalievame cesto. Ideálna je lievancová panvica s predurčeným tvarom lievancov, no ak ju nemáte, tak si dozaista poradíte s ich prípravou aj na klasickej palacinkovej panvici. Lievance opečieme z oboch strán.

Podávame s čerstvým sezónnym ovocím, šľahačkou, lekvárom alebo s orieškovou nátierkou. Voľba je na vás – natrite lievance tým, čo máte radi. Pokojne si na ne dajte aj len čistý biely jogurt – ten sa k čokoládovým lievancom skvelo hodí.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Daniela Bieliková 17.06.22 12:49

DB
karma
117.00

Mňam, vyzerajú veľmi dobre!

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 18.06.22 06:05

ĽŠ
karma
100.00

Výborné, zvykneme pripravovať.

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 18.06.22 15:44

IM
karma
100.00

Vyzeraju dobre no z cmaru som ešte nepočula zasa niečo nové

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 08.08.22 08:46

ZB
karma
-1.00

mňam, vyzerajú úžasne :-)

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 11.08.22 22:04

karma
-1.00

Mňamnýý rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní