Inšpirácia na víkendové raňajky: Recept na ovocný chlebík 3-krát inak

    • Zdieľaj:
3 z 3

Citrónový chlebík s polevou

Na vynikajúci a svieži citrónový chlebík s makom a s polevou podľa Whole and Heavenly Oven budeme potrebovať nasledovné prísady (z prísad vyjdú 2 chlebíky).

Ingrediencie na chlebík

  • 125 g masla (roztopeného)
  • 250 g cukru
  • 3 väčšie vajcia
  • 80 g bieleho jogurtu
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 250 ml cmaru
  • 325 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky makových semienok

Ingrediencie na polevu

  • 125 g cukru
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • 2 lyžice vody

Postup prípravy

  1. V dvoch misách si zmiešame suché ingrediencie a mokré ingrediencie zvlášť. Rúru si predohrejeme na 180 stupňov.
  2. Do tekutej zmesi postupne primiešame suchú zmes a poriadne premiešame. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto vylejeme do dvoch plechov na chlebík. Oba plechy musia byť vymastené maslom a vysypané múkou. Ak chcete len jeden chlebík, použite polovicu ingrediencií.
  4. Chlebíky pečieme na 180 stupňov 40 až 45 minút. Chlebík otestujeme špáradlom.
  5. Poďme na polevu. Všetky ingrediencie spolu zohrejeme na panvici na strednom plameni, až kým nesplynú v hladkú hmotu. Polevou pojeme ešte teplé chlebíky a necháme ich úplne vychladnúť na mriežkach.
3 z 3