Jednoduchý a rýchly recept na Sladké jablkové mafiny

Jednoduchý a rýchly recept na Sladké jablkové mafiny
  • 30.09.2016
  • Lucia Hausknechtová

Malé nadýchané koláčiky, ktoré dokážeme pripraviť na stovky rôznych spôsobov. Aj tak by sa dali jednou vetou opísať obľúbené mafiny. Základom je nadýchané cesto a papierové košíčky, bez ktorých by tento obľúbený dezert stratil svoj šmrnc.

Keďže prichádza sezóna jabĺk, toto šťavnaté jesenné ovocie je ideálnou surovinou do Jablkových mafín z kuchárskej knihy Cupcaky a koláčiky

 Suroviny (12 mafinov):

  • 1 olúpané a ostrúhané jablko
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 115 g jemného trstinového cukru + trochu na posypanie
  • 200 g hladkej múky
  • 85 g hrubej múky
  • 4 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica mletého korenia do múčnikov
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 60 g nasekaných pekanových orechov
  • 250 ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 1 vajce

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Cupcaky a koláčiky (recenzia)

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Rúru predhrejte na 200 °C. Do formy na 12 mafinov vložte košíčky. Do misy vložte postrúhané jablko, prilejte citrónovú šťavu a premiešajte. Pridajte 4 lyžice cukru a na 5 minút odložte.

Medzitým do veľkej misy preosejte hladkú a hrubú múku, pridajte prášok do pečiva, korenie a soľ. Vmiešajte zvyšný cukor a orechy a v strede urobte jamku. Vyšľahajte spolu mlieko, olej, vajce a pridajte jablko. Zmes vlejte do jamky a zľahka zmiešajte, aby vzniklo hrudkovité cesto.

Cesto naložte do košíčkov asi do 3/4. Pečte približne 20 – 25 minút, kým vrch nebude vyklenutý a hnedý. Preložte mafiny na kovovú mriežku a posypte cukrom. 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Sladké jablkové mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Lenka Lapuniková 30.09.16 08:00

LL
karma
-1.00

Cez víkend ich vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 30.09.16 19:37

SK
karma
114.00

mafinky z jabĺk som veru ešte nerobila

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 01.10.16 06:50

MR
karma
109.00

robievam veľmi podobné a sú super

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 01.10.16 14:46

karma
113.00

určitě budou výborné, také je vyzkouším

  • 0
Odpovedať

Miroslav Hajzuš 03.10.16 12:50

MH
karma
64.00

vyzerajú chutne

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beranková 04.10.16 08:17

ZB
karma
-1.00

vyzerajú byť úžasné :-) určite vyskúšam z domácich jablk

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 08.10.16 20:15

karma
-1.00

vyzerajú úžasne, len sa do nich zahryznúť:)

  • 0
Odpovedať

Stanislav Vnenčák 10.10.16 19:48

SV
karma
-1.00

Mňam :)

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 20.10.16 09:38

MM
karma
107.00

vyzerajú veľmi dobre

  • 0
Odpovedať

Marta Mihoková 09.12.16 09:32

MM
karma
106.00

aj ja pekavam jablkové mafíny

  • 0
Odpovedať

Ivana Čekanová 11.12.16 21:36

karma
-1.00

vyzerajú chutne :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 11:01

MZ
karma
-1.00

Niečo pre mňa :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní