Lievance z mandľovej múky: Poteš ho na Valentína niečím chutným

Lievance z mandľovej múky: Poteš ho na Valentína niečím chutným

Už o pár dní tu máme sviatok všetkých zamilovaných, teda sviatok sv. Valentína. A ak ste možno boli zvyknutí, že ste v tento deň chodili s partnerom na romantickú večeru do reštaurácie, tento rok to, bohužiaľ, vďaka pandémii nie je možné. Nič to však nemení na tom, že romantický deň si môžete spraviť aj v pohodlí domova. Doprajte si wellness, za ktorým ani nemusíte chodiť ďaleko. Napustite si vaňu, pridajte šumivú bombu alebo soľ a užite si spoločný kúpeľ.

Keďže sa hovorí, že láska ide cez žalúdok, tak prekvapte svojho partnera chutnými raňajkami do postele. Pripravte mu chutné mandľové lievance. Mandľová múka patrí medzi zdravšie alternatívy klasickej múky, takže tieto lievance budú o chlp zdravšie. Skvelou voľbou sú aj jablkové lievance, do ktorých môžete pridať aj škoricu. Tá im dodá zaujímavú chuť. Zdravšou verziou sú aj banánové lievance alebo mrkvové lievance. Ktoré teda vyskúšate ako prvé? Ak práve mandľové lievance, tak hor sa do prípravy. A mimochodom, nezabudnite ich aj vopred vyskúšať, aby ste mali istotu, že vášmu partnerovi budú skutočne chutiť.

mandľové lievance

Zdroj: Shutterstock®

Na lievance budete potrebovať:

  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1 šálku mandľového mlieka (môžete nahradiť aj obyčajným)
  • 1 vajíčko
  • 1 KL škorice
  • prášok do pečiva
  • štipku soli
  • kokosový alebo iný olej
  • podľa chuti čokoládu, čerstvé ovocie, orechy

Postup je veľmi jednoduchý a príprava veľmi rýchla. Stačí zmiešať všetky ingrediencie (okrem čokolády a ovocia) a vytvoriť hladké cesto bez akýchkoľvek hrudiek. Na panvici si rozpálime trošku oleja a prostredníctvom lyžice vytvoríme lievance, ktoré opečieme z oboch strán.

Upečené lievance dozdobíme podľa seba. Ak máte radi čokoládu, tak ich môžete poliať roztopenou čokoládou. Ak milujete čerstvé ovocie, tak ich posypte práve čerstvým ovocím alebo si pripravte horúce ovocie, ktoré na lievance nalejete. Na takéto lievance je skvelý aj jogurt, šľahačka, džem a pod. Dokonca ich môžete celé dozdobiť nasekanými vlašskými alebo inými orechmi.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Lucia Šeptáková 11.02.21 14:27

karma
108.00

Vyzerajú mňam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 11.02.21 17:16

ĽŠ
karma
100.00

Skvelé lievance z tejto múky!

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Neuschlová 14.02.21 14:26

AN
karma
109.00

Vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní