Recept na pečený džem bez roboty: Tento je najlepší a najrýchlejší!

Recept na pečený džem bez roboty: Tento je najlepší a najrýchlejší!

Už máte dosť všetkého zavárania, nakladania, sterilizovania, varenia,... ? No pamätajte, že zaváracia sezóna ešte ani zďaleka nekončí! Ak patríte k tým, ktorí si pravidelne uskladňujú sezónne ovocie a to najmä v podobe zaváranín alebo džemov, tak tento dnešný recept musíte vyskúšať!

Možno aj vy poznáte a preferujete klasické recepty na džemy, ale skúšali ste si niekedy pripraviť pečený džem, pri ktorom nemusíte stáť pri peci a prácne miešať, aby sa vám nepripálil? Tak v tom prípade vás mierne oslobodíme od bolesti ruky, pretože sme si pre vás pripravili recept na pečený džem. Potrebujete len rúru, ovocie a chuť vyskúšať niečo nové, čo si určite obľúbite.

Ak patríte k pohodlným gazdinkám, tak nám určite dáte za pravdu, že každý recept, ktorý uľahčuje prácu, je vítaný. Tento nie je síce tradičný „babičkovský“, ktorý by poznali a používali naše staré mamy, no nič to nemení na tom, že jeho chuť je vskutku famózna. Tak sa poďte pozrieť na to, ako si pripraviť pečený džem bez chémie!

Vyskúšaj: Recept na marinkový sirup: Ohúr najbližších niečím nevšedným!

hruškový džem

Zdroj: Shutterstock®

Na pečený džem budete potrebovať:

  • 1 kg ovocia podľa vlastného výberu (marhule, slivky, hrušky,...)
  • 500 gramov cukru
  • 1 poldecák rumu

Ako si tento pečený džem pripraviť? Keďže už v úvode sme avizovali, že ide o najjednoduchší recept na prípravu džemu, tak úplne jednoducho. Do pekáča vložte pokrájané ovocie podľa vlastného výberu, zalejte rumom a oslaďte cukrom. Ak ste si vybrali sladké ovocie, tak cukru môžete použiť menej. Rovnako, ak nepreferujete príliš sladké džemy, tak nemusíte použiť uvedené množstvo cukru a naopak, ak máte radšej sladšie džemy, pri ktorých vás až „zaštípe“ v hrdle, tak pokojne pridajte aj viac cukru.

Všetky ingrediencie spolu premiešajte a pekáč vložte do predhriatej rúry. Pečte pri teplote 190 °C približne 1 hodinu. Počas pečenia džem občas premiešajte a po dopečení ho vložte do vopred pripravených pohárov. Poháre uzavrite a obráťte hore dnom. Džem nechajte vychladnúť a následne servírujte na chlebíku alebo ho pridajte do zákuskov.

Ochutnaj: Cuketové čatní: Dokonalo nahradí všetky bežné dochucovadlá


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Ľubica Šťastná 14.08.18 06:52

ĽŠ
karma
100.00

Ďakujem, rada vyskúšam túto variantu!

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 14.08.18 07:37

MM
karma
100.00

poznám, ale ešte som neskúšala, len pečený čaj

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 14.08.18 14:19

karma
108.00

Tak to som ešte neskúšala..

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 14.08.18 16:50

MC
karma
109.00

výborný recept stojí za vyskúšanie,chuť džemu bude určite intenzívna.

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 14.08.18 22:37

JK
karma
100.00

Tento recept robievam už dlhšie odorúčam

  • 1
Odpovedať

Darina Božiková 15.08.18 14:00

DB
karma
114.00

niečo ako pečený čaj,určite sa to oplatí vyskúšať.

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 15.08.18 22:30

karma
109.00

Zaujímavé,len mám obavy,či ovocie nevystreľuje a rúra nie je celá ohádzaná.

  • 5
Odpovedať

Daniela Revayová 07.09.18 22:07

DR
karma
104.00

Takto si kazdy rok robim slivkovy lekvar, akurat cukru davam uplne minimalne a pridavam aj skoricu kvoli vôni :-)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 08.09.18 08:55

DB
karma
117.00

robím pečený jablkový džem je fantastický....

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní