RECEPT: Raňajkový vianočný stromček s klobáskou

RECEPT: Raňajkový vianočný stromček s klobáskou

Čo by to boli za Vianoce bez vianočného stromčeka? Nemáme na mysli živý ani umelý, ba ani drevený, ktorý je aktuálne v móde. My sme rozhodne za taký, ktorý môžete bez obáv skonzumovať. Jediné, čo vám pri tom našom hrozí, je, že ho stihnete zjesť skôr, než poviete Vianoce.

Tak si pripravte všetky potrebné ingrediencie a poďte si spolu s nami pripraviť oku potešujúci a chuťovým bunkám lahodiaci vianočný stromček, ktorý počas týchto sviatkov budete pripravovať oveľa častejšie ako len raz.

Vyskúšaj: RECEPT: Pečené zemiaky v cesnakovej slanine

jednoduché raňajky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na prípravu vianočného stromčeka budete potrebovať:

  • Vianočnú podkovu Mecom
  • pizzové cesto
  • syr podľa vlastného výberu
  • paradajkové pyré
  • korenie (soľ, oregano)
  • žĺtok na potretie
  • papriku a rascu na dozdobenie
pizzové cesto s paradajkovým pyré a klobáskou

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako pripraviť vianočný stromček čo najjednoduchšie? Najrýchlejšie je všetky ingrediencie vopred nakrájať na menšie kocky a potom už len všetko ukryť v pizzovom batôžku. Aby sme to však vzali poporiadku, tak si najprv pripravte pizzové cesto. Ak však preferujete kúpené, ktoré je rozvaľkané, tak to si ho len nakrájajte na štvorce. Pokiaľ máte radšej svoje domáce cesto, urobte si ho ako prvé.

Ďalej si zmiešajte paradajkové pyré s korením a natrite ním cesto. Pozor, najlepšie je pyré natrieť len do stredu cesta, aby sa vám neskôr cesto jednoduchšie spojilo do batôžka (guľôčky). Následne do stredu cesta pridajte nakrájanú Vianočnú podkovu Mecom, syr a vytvarujte batôžtek.

Pripravené guľôčky na vianočný stromček poukladajte na papierom vystlaný plech, natrite žĺtkom, posypte syrom a rascou a nechajte piecť pri teplote 180 °C do zlatista.

Hotové guľôčky už len naukladajte vedľa seba, dozdobte vianočnou klobáskou, paprikou a vianočný stromček máte hotový. V prípade, že ste si vytvorili väčšie množstvo menších guľôčok, tak ich môžete poukladať na seba a vytvoriť si tak 3D stromček, ktorý vyčarí úsmev na tvári každému koledníkovi.

Inšpiruj sa: Čo dnes upiecť? Určite vyskúšaj sladké recepty z kysnutého cesta!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

viktor labakann 05.12.18 06:50

karma
85.00

Zle je, ked si človek v mladosti užíval tieto chutné vymoženosti chytrej kuchárky a na starobu mu to už nemá kto pripraviť.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 05.12.18 07:42

SK
karma
114.00

celkom vtipné

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 05.12.18 08:39

MZ
karma
92.00

určite zaujímavá obmena raňajok vyčarí úsmev na tvári a ešte aj chutí :-)

  • 0
Odpovedať

Simona Záhumenská 05.12.18 11:03

SZ
karma
93.00

Stromček vyzerá úžasne chutne a nápadito :-)

  • 0
Odpovedať

Ladislav Slota 05.12.18 14:40

LS
karma
-1.00

Zaujímavý recept.Pri varení rád experimentujem. Tento stromček je niečo nové. Vyskúšam ho.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 05.12.18 16:08

MM
karma
100.00

už som piekla medovníkový stromček, aj ako obmenu bábovky, ale toto by ma nenapadlo, super

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 05.12.18 22:04

karma
109.00

zaujímavé a nemusí to byť zlé...

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 21.12.18 07:15

AB
karma
76.00

ideálne raňajky pre partnera :-D

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 03.05.19 20:11

PM
karma
-1.00

Takýto stromček by som raňajkoval aj každý deň :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní