Teplý branč - broskyňová chrumkačka

Teplý branč - broskyňová chrumkačka
  • 07.06.2015
  • Lucia Hausknechtová

Ak ste doteraz slovo branč nepočuli, jedná sa o raňajky spojené s obedom. Okrem studených maškŕt si však môžete doobeda dopriať aj teplé jedlo v podobe broskyňového koláča.

Je to zdravá maškrta, z knihy Bufetový branč od Tanje Dusyovej, ktorú si môžete kedykoľvek za pár minút pripraviť. 

Recept (6 porcií):

  • 750 g zrelých broskýň
  • 1 vrecúško vanilínového cukru
  • 150 g múky
  • 100 g hnedého cukru
  • ¼ ČL mletého kardamónu
  • ¼ ČL mletej škorice
  • 80 g studeného masla
  • 100 g mandľových lupienkov
  • maslo na formu

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Bufetový branč (recenzia)

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Kožku broskýň krížom narežeme. Potom broskyne obaríme vriacou vodou a kožu z nich stiahneme. Vzápätí ich rozštvrtíme a vyberieme kôstku. Ohňovzdornú formu vymastíme, poukladáme do nej broskyne a posypeme ich vanilínovým  cukrom.

Rúru predhrejeme na 200 °C. Múku, cukor a koreniny zmiešame. Na zmes poukladáme vločky masla, potom rukami sformujeme na hrudky. Pridáme mandle a rýchlo rozmrvíme na posýpku. Rozložíme ju na broskyne. V horúcej rúre na strednej priečke (v teplovzdušnej pri 180 °C) pečieme 30 – 35 minút do zlatohneda. Podávame teplé, najlepšie s vanilkovou omáčkou.

 

Dobrú chuť!

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Zahoranová 08.06.15 13:42

MZ
karma
92.00

určite je to lahôdka ktorá nesklame

  • 0
Odpovedať

Jarka Kontrová 26.06.15 14:50

JK
karma
-1.00

vyzerá to super :-)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 15:24

MR
karma
-1.00

mňamkaaa :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní