Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed

Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed

Tortilly poznáme z mexickej kuchyne, v ktorej by sa bez nich nezaobišlo klasické burrito ani znamenitá quesadilla. V súčasnosti zoženiete tortilly v každých potravinách a môžete ich podávať naozaj na niekoľko spôsobov. My sme pre vás zhromaždili tri recepty na plnenú tortillu. Jeden vhodný na raňajky, ďalší na obed a tretí na večeru. Všetky recepty sú extrémne jednoduché, rýchle a budú na vašom stole rozvoniavať naozaj expresne. Určite neodoláte!

Inšpiruj sa receptami: Recept na jahodové smoothie 3x inak: Lahodné, chutné a zdravé!

raňajkové recepty

Zdroj: Shutterstock®

Raňajková tortilla

Aj vy jedávate ráno dookola tie isté raňajky? Možno müsli striedate s praženicou a šunkovým chlebíkom… A čo tak skúsiť zmenu? Raňajková tortilla s vajíčkom a avokádom je skvelým adeptom. Na tento recept pre dve osoby si pripravte:

  • 2 tortilly
  • 2 vajíčka
  • 2 rajčiny
  • 1 avokádo
  • 150 gramov strúhaného syra (najlepšie chedaru)
  • 50 gramov rozmrazenej kukurice
  • 100 gramov hnedých fazuliek z konzervy
  • trochu masla
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • čerstvý koriander (voliteľné)

Ako na to?

  1. Najprv si pripravíme vajíčka. Rozbijeme si ich do misky a pomocou vidličky ich poriadne pomixujeme spolu s trochou soli a čierneho mletého korenia. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme vajíčkovú zmes, ktorú za stáleho miešania na miernom ohni varíme asi 3 minúty. Praženicu si následne odstránime z plameňa.
  2. Pripravíme si ostatnú plnku. Rajčiny si nakrájame na malé kúsky a dáme ich na panvicu na mierny oheň. Pridáme kukuricu a fazule a ohrievame asi 5 minút.
  3. Na pracovnej doske si rozprestrieme tortilly, rozdelíme na ne vajíčkovú zmes, potom plnku, nastrúhaný syr, avokádo na plátky a napokon nasekaný koriander. Koriander môžeme nahradiť napríklad nasekanou jarnou cibuľkou.
  4. Tortilly zavinieme. Najprv preložíme spodok a vrch tortilly ponad plnku a potom zavinieme boky. Podávame ihneď.
recepty z tuniaka

Zdroj: Shutterstock®

Tortilla plnená tuniakom

Obed v práci niekedy v zhone ani len nestíhame. Preto určite oceníte to, ako sa tortilla konzumuje jednoducho, hoci aj za počítačom v pracovnom nasadení. Na obed skúste tento ľahký recept na tuniakovú tortillu. Na dve porcie budete potrebovať:

  • 2 tortilly
  • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave (šťavu odstránime)
  • 2 jarné cibuľky nakrájané na kolieska
  • 1 červenú papriku nasekanú nadrobno
  • 150 gramov strúhaného syra (najlepšie chedaru)
  • 2 veľké listy šalátu (rímskeho alebo záhradného, prípadne ľadového)
  • 2 rajčiny nakrájané na kolieska
  • 50 gramov majonézy
  • soľ, čierne mleté korenie a trochu olivového oleja

Ako na to?

  1. V miske si dobre zmiešame majonézu, tuniaka, cibuľku a papriku.
  2. Na veľkú panvicu si dáme zohriať lyžicu olivového oleja. Keď je zohriaty, položíme naň tortillu. Keď začne hnednúť otočíme ju a posypeme polovicou nastrúhaného syra. Keď sa syr roztopí, tortillu si prenesieme na pracovnú dosku. To isté zopakujeme s druhou tortillou.
  3. Na roztopený syr rozdelíme tuniakovú zmes, pokrájané paradajky a šalát.
  4. Tortilly zavinieme a podávame ich ešte teplé.

Vyskúšaj: Počula si už o poldennom pôste? Spoznaj výhody intermittent fasting!

recept na burrito z mletého mäsa

Zdroj: Shutterstock®

Mexická tortilla

Čo by to boli za recepty s tortillami, keby jeden z nich nebol mexický? Urobte si na večeru klasické hovädzie burrito. Vy aj vaša rodina ho budete milovať a pripravovať si ho pravidelne, to vám garantujeme. Na dve porcie budete potrebovať:

  • 2 tortilly
  • 250 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľu nasekanú nadrobno
  • 150 g uvarenej ryže
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 0,5 lyžičky sušeného oregana
  • 0,5 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžičku mletého koriandra
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 konzerva hnedých fazuliek
  • 150 gramov strúhaného syra (najlepšie chedaru)
  • trocha slnečnicového oleja
  • voliteľné topingy: guacamole, salsa, kyslá smotana, čerstvý koriander

Ako na to?

  1. Najprv si pripravíme mäso. Na panvici rozpálime olej a pridáme cibuľu. Opekáme na miernom ohni, kým nie je sklovitá. Potom pridáme prelisovaný cesnak, koriander, oregano a rascu. Necháme prevoňať. Pridáme mleté mäso a opekáme, kým nezhnedne. Napokon pridáme paradajky z konzervy. Po niekoľkých minútach pridáme aj fazuľky z konzervy bez vody a varíme, až kým omáčka nezhustne.
  2. Na pracovnej doske si pripravíme tortillu, dáme na ňu časť uvarenej ryže, časť omáčky z hovädzieho mäsa a nastrúhaný chedar. Ak chcete, môžete pridať aj voliteľné topingy.
  3. Tortillu zavinieme a podávame ešte teplé.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 09.06.19 07:40

ĽŠ
karma
100.00

Jednoduché, rýchle,...ďakujem za inšpiráciu!

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.06.19 23:01

JK
karma
100.00

Mňamký určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Janka Jurasova 10.06.19 08:00

JJ
karma
90.00

rada skúsim doma tortillu zboznujeme

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 10.06.19 19:02

ĽU
karma
100.00

vyzera zaujímavo dobre

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 16.06.19 19:21

MM
karma
100.00

už sa mi zbiehajú slinky, pripravíme si

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 01.10.19 23:45

TS
karma
107.00

Tortilla aj o polnoci, vďaka za nápady.

  • 0
Odpovedať

Matej Varga 02.12.19 10:24

MV
karma
108.00

Tak toto určite vyskúšam, ďakujem za tip! :-)

  • 0
Odpovedať

Ján Komada 22.01.20 18:47

JK
karma
103.00

rád varievam a občas doma pripravujem su skvelé

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní