Vajíčkovo-špenátový quiche
Skúšali ste už pripraviť na raňajky vajíčkový quiche? Vynikajúca alternatíva klasických vajíčok podľa Wine and Glue vás dostane.
Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 1/2 cibule nadrobno
- 200 g šampiónov alebo iných hríbov
- 150 g špenátu
- 4 celé vajcia (väčšie)
- 4 ďalšie bielka z vajíčok
- 60 g nastrúhaného syra (najlepšie švajčiarskeho typu)
- 180 ml mlieka
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, cesnak a hríby. Na miernom ohni opekáme asi 5 minút, kým hríby nezmäknú.
- Potom do zmesi pridáme čerstvý špenát a počkáme asi 2 minúty, kým nespľasne. Panvicu odstránime z ohňa.
- Vo väčšej mise si zmiešame celé vajcia, bielka, mlieko, soľ, korenie aj nastrúhaný syr. Poriadne vymiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Do tortovej formy na pečenie si dáme papier na pečenie, na spod nádoby rozprestrieme rovnomerne hríbovú zmes, prelejeme ju vajíčkovou zmesou a dáme piecť na 40 minút, kým sa quiche nezačne odliepať od formy po okrajoch a nebude pekne zlatistý.