Maliny a čokoláda sú geniálnou kombináciou. Táto torta sa ochutnávala na našej prednáške o raw strave v Sai Welness Senec. A tu je recept.
Na korpus potrebujeme:
• 250g vlašských orechov
• 150g hrozienok
• 100g datlí
• 50g sušeného kokosu
• šťava z polovice citróna a trochu kôry
Orechy, hrozienka aj datle najskôr namočíme do vody aspoň na 3 hodiny, alebo cez noc. Po zmäknutí vodu zlejeme a všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote na hmotu, ktorá spolu drží a lepí sa. Hmotou vysteliemie dno formy na tortu. Na korpus si rozložíme mrazené maliny.
Na čokoládový krém potrebujeme:
- 200g kešu orieškov
- 1 zrelé avokádo
- 4 banány
- 5PL kokosového oleja
- 3PL kakaa
- hrsť datlí
- trochu citrónovej šťavy
- polovica vanilkového lusku
Odporúčame vyskúšať aj: Raw recept - Mrkvové muffiny
Datle, ktoré nám krém dosladia, tiež namočíme do vody aby zmäkli, ak nemáme čerstvé. Všetky ingrediencie rozmixujeme mixérom na hladký krém, ktorý navrstvíme do formy na korpus s malinami. Zarovnáme a tortu môžeme dať chladiť, aby stuhla a mohli sme naniesť poslednú vrstvu.
Na citrónovo – malinovú polevu potrebujeme:
- 100g kešu orieškov
- šťava s jedného citróna
- polovocu vanilkového lusku
- 2 až 3PL kokosového oleja
- maliny
- trochu agáve na osladenie
Kešu oriešky treba znova namočiť a scediť pred rozmixovaním. Maliny si odložíme bokom a ostatné ingrediencie spolu roxmixujeme. Tak vznikne citrónový krém. Polovičku z neho natrieme na stuhnutú tortu. Do druhej polovice pridáme niekoľko malín a znova rozmixujeme. Malinovým krémom môžeme tortu ozdobiť podľa fantázie.
Odporúčame vyskúšať aj: Ako správne konzumovať hurmikaki?
Tortu necháme cez noc v chladničke alebo mrazničke. Ak sme použili dostatok kokosového oleja, krásne stuhne.
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: recepty.rawforum.sk