Maliny a čokoláda sú moja obľúbená kombinácia. Takže dnes si môžete spolu s nami pripraviť túto sladučkú maškrtu, na ktorú sa vám hneď pri prvom pohľade začnú zbiehať slinky :)
Na korpus potrebujeme:
- miska jednozrnky (cez noc namočená vo vode)
- 10 datlí
- 10 sušených sliviek (cez noc namočených vo vode)
- 4PL strúhaného kokosu
- trochu citrónovej kôry
Jednozrnku a slivky osušíme a spolu s datlami a citrónovou kôrou rozmixujeme. Potom vmiešame kokos a vsetko natlačíme na dno tortovej formy.
Na čokoládový krém potrebujeme:
- 4 zrelé banány (čierne bodky sú podmienkou zrelosti!)
- hrsť kešu orieškov (cez noc namočených v vode)
- 2PL kokosového oleja
- 4PL raw kakaa
- polovica vanilkového lusku
- šťava z jedného citrónu
Odporúčame vyskúšať: Raw recept - Chutné a zdravé palacinky
Všetko spolu rozmixovať na hladký krém, na korpus poukladať maliny a potom ich zaliať čokoládovým krémom. Potom odložit všetko do chladničky aspoň na pol dňa.
Na malinovú polevu potrebujeme:
- 2 zrele banány
- misku malín
- 1PL kokosového oleja ak chcete aby poleva stuhla, mi sme olej nepoužili a poleva zostala tekutejšia.
Takže banány a maliny spolu rozmixujeme a nalejeme na tortu. Ozdobíme malinami a kúskami kokosu.
Odporúčame vyskúšať: Raw recept - Pizza
Odporúčame prečítať: Ako správne konzumovať hurmikaki?
Zdroj: recepty.rawforum.sk