Recept na: Pruhovaný želé dezert

Recept na: Pruhovaný želé dezert

    • Zdieľaj:
  • 16
  • 8

V letných dňoch sa chceme nielen osviežiť, ale aj pochutnať si na niečom dobručkom a sladučkom. Ovocné želé dezertíky sú výbornou volbou. Stačí na nich hodiť očkom a už sa vám zbiehajú slinky jedna radosť.

A tak je tu čas dopriať si poobednú siestu s dobrou kavičkou a pruhovaným želé dezertíkom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj rýchla (cca 40 minút na 12 porcií).

Na prípravu Pruhoveného želé dezertu budeme potrebovať:


Na želé:

  • 3 balíčky Tortového želé žltého Dr.Oetker
  • 700 ml ovocnej šťavy alebo džúsu
  • 2 zarovnané PL cukru

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 1 KL Vanilkového extraktu Dr.Oetker
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
  • 100 ml vlažnej vody
  • 200 ml smotany na šľahanie

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (20 x 30 cm)
  • elektrický ručný šľahač 

Odporúčame tiež:  Lahodná špecialita s vôňou mandlí a kávy

recept na pruhovany zele zakusok

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy dezertu:


1. Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.

2. Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.

3. Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť
(ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).

4. Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.

TIPY: Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky. Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).

Odporúčame tiež: Prichádza leto, obdobie hojnosti. A príprav na zimu


    • Zdieľaj:
  • 16
  • 8
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Martina Zahoranová 15.07.16 11:44

MZ
karma
92.00

vyzerá to tak sviežo letne ... už sa iba zahryznúť :-)

  • 0
Odpovedať

Lucia Valková 15.07.16 15:04

LV
karma
113.00

Letný svieži kolácik,určite chutný.

  • 0
Odpovedať

Miriam Šuličová 15.07.16 18:09

karma
-1.00

Skusila by som :D

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 15.07.16 22:44

MZ
karma
-1.00

Pripomínajú mi detstvo :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 17.07.16 07:23

SK
karma
113.00

hneď mám na ne chuť

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 17.07.16 10:06

LK
karma
100.00

hmmm. vyzera výborne

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 17.07.16 23:27

IM
karma
100.00

niečo podobné robievam syn to má rád

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 19.06.18 17:03

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobré sviežo

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien
Dezerty

Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien

  • 439
  • 10
  • 06.02.2021
Krémová polievka zo špargle: Famózna je z bielej, ale aj zo zelenej!
Polievky

Krémová polievka zo špargle: Famózna je z bielej, ale aj zo zelenej!

  • 80
  • 8
  • 20.04.2021
Sladký piatok či víkend? Vyskúšaj tento šťavnatý tvarožník!
Dezerty

Sladký piatok či víkend? Vyskúšaj tento šťavnatý tvarožník!

  • 136
  • 7
  • 05.03.2021
TOPlist