Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko (recenzia)

Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko (recenzia)
  • 19.10.2014
  • Lucia Hausknechtová

Jedna z kulinárskych noviniek, ktorú ste od 10. septembra mohli nájsť vo vašich kníhkupectvách je aj kuchárska kniha Dvaja Talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko. Ako už názov napovedá, jedná sa o recepty z talianskej kuchyne, ktoré sú doplnené zaujímavými poznatkami o rôznych oblastiach tejto slnkom zaliatej krajiny.  

Kniha je pokračovaním kuchárskej knihy Dvaja talianski gurmáni, ktorá zožala úspech. Spojenie dvoch talianskych šéfkuchárov s láskou k jedlu predznamenalo vznik kvalitnej kuchárskej knihy. Autori Antonio Carluccio a Gennaro Contaldo odišli pred vyše tridsiatimi rokmi z rodného Talianska do Veľkej Británie. Tam sa stretli, istý čas spolupracovali, a stali sa uznávanými odborníkmi na taliansku kuchyňu. Aj v tejto knižnej novinke preto nájdete množstvo pravých talianskych receptov od skutočných šéfkuchárov z Talianska. 

Odporúčame prečítať:  Recept proti prechladnutiu – med so zázvorom

Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko

Zdroj: Shutterstock®

"Kniha Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko ponúka vyše 80 chutných receptov a úchvatných fotografií ako prehliadku vedomostí, ale aj oddanosti týchto dvoch mužov rodnej krajine, jej ľuďom a produktom. Je priam nevyhnutnou príručkou pre každého, koho zaujíma táto fascinujúca krajina a jej gastronómia."

Odporúčame prečítať:  Braňo Deák - Chute a vône života (recenzia)

Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko

Zdroj: Shutterstock®

Pevná väzba tejto takmer 200 stranovej knihy je správnym krokom. Na jej obálke upútajú pozornosť samotní autori, dvaja talianski gurmáni, ktorí sú nielen srdcom ale aj výzorom praví Taliani. Kniha sa zameriava na jedlá z rôznych regiónov Talianska, je rozdelená na 3 časti a to Chutné jedlá z hôr, Svieže chute z pobrežia a Zásobárne – o riekach a nížinách.

Pred každou kapitolou si môžete prečítať zaujímavé informácie o danej oblasti, čím vás autori vtiahnu do atmosféry pôvodu receptov. Každá z týchto kapitol obsahuje jedlá typické pre túto oblasť, čo je veľké pozitívum. Kniha tým aj vzdeláva, často v našich končinách nepoznáme nič iné okrem najznámejšej prímorskej kuchyne. 

Odporúčame prečítať: Ako si vypestovať zázvor?

Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko

Zdroj: Shutterstock®

Kniha ponúka vyše 80 talianskych receptov. Pri každom z nich dopĺňa slovenský názov aj jeho talianska verzia a niekoľko riadkov zaujímavých informácií, napríklad o jeho histórii. Autori nevytvorili len nejaký register za sebou nasledujúcich receptov, týmto ich aj predstavujú verejnosti. Poteší aj informácia o množstve porcií, ktoré uľahčí rozmýšľanie nad množstvom jedla a občas sú po okrajoch strán malé informačné stĺpčeky, kde je podrobnejšie opísaná vybraná ingrediencia z receptu. 

Odporúčame prečítať: Tekvica - malý zázrak jesene

Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko

Zdroj: Shutterstock®

Okrem chutných jedál sa tu nachádzajú aj krásne fotky Talianska, ktoré dotvárajú atmosféru celej knihy. Je však trochu škoda, že ukážky jedál nie sú pri každom recepte a preto niekedy netušíte, ako má výsledné dielo na tanieri vyzerať. Recepty sú typické pre taliansku kuchyňu, nájdete tu množstvo druhov syrov, rýb, húb a samozrejme vína. Nemožno vyčítať ťažkú dostupnosť chobotničiek, kalmárov či sušenej tresky, pretože to sú jedlá, ktoré do tejto oblasti patria.

Morský vlk s citrusovým ovocím, cestoviny s údeným pstruhom či sladký dezert pannacotta, aj to sú jedlá, ktoré tu nájdete. Táto kuchárska kniha je o tom, čo Taliani milujú. Dobré jedlo, príjemnú atmosféru a radosť zo života. A to tu naozaj nájdete. Buon appetito! 

Odporúčame prečítať: Fascinujúci príbeh MÓDY - sprievodca módou

Zakúpite ju na bux.sk -  TU za cenu 14,90€ (zlacnenú z 19,90€).

Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Martina Zahoranová 19.10.14 13:39

MZ
karma
92.00

pozerávam ich varenie v televízii a vždy sú to super recepty takže táto kniha je určite plná samých dobrôt

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 19.10.14 15:07

karma
-1.00

rada pozerám s akou chuťou varia a ešte s väčšou to potom jedia,samé dobroty

  • 0
Odpovedať

Dominika Sedliaková 19.10.14 15:45

DS
karma
-1.00

Mmmm, samé dobroy sú od nich :)

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 22.10.14 10:18

MB
karma
108.00

super darček pod stromček!

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 22.10.14 13:36

JK
karma
100.00

rada ich pozerám v telke talianská kuchyňa je fajn a určite zaujme každého gurmána skvelými receptami

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 23.10.14 19:07

karma
74.00

ďakujem za skvelý TIP túto si budem želať pod stromček

  • 0
Odpovedať

Milena Macková 24.10.14 15:32

MM
karma
-1.00

Oni dvaja sú naozaj majstri svojho remesla

  • 0
Odpovedať

Lucia Pavlovová 25.10.14 09:25

LP
karma
-1.00

táto by sa mi zišla , milujem taliansku kuchyňu , mňam :D

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 16.05.16 13:01

AK
karma
100.00

Taliani sú tiež veľkí gurmáni

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 10.12.16 12:37

AK
karma
100.00

super recepty

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 13.11.21 20:11

KS
karma
133.00

V Taliansku som ešte nikdy nebola, takže ešte som nemala možnosť vyskúšať taliansku kuchyňu, ale rada by som aspoň raz vyskúšala pravú taliansku pizzu :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní