Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)

Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)
  • 01.11.2015
  • Lucia Hausknechtová

    • Zdieľaj:
  • 1

Cestoviny patria medzi typické talianske jedlá, ale aj v našich reštauráciách a domácnostiach im patrí nezastupiteľné miesto. Je to najmä vďaka ich jednoduchej príprave a veľkému množstvu druhov, ktoré naše obchody ponúkajú.

Načerpať inšpiráciu pre chutné jedlá z cestovín môžete aj z kuchárskej knihy Cestoviny, ktorá ponúka desiatky receptov. 

Kuchárska kniha Cestoviny sa na knižnom trhu objavila už pred niekoľkými rokmi. To je pravdepodobne aj dôvod, prečo jej grafické spracovanie nie je také lákavé ako pri súčasných kuchárkach. Mäkká väzba, menej kvalitné fotografie a celkový dojem z knihy urobia pri rozhodovaní veľa. Netreba však zabúdať, že pri kuchárskych knihách by mali rozhodovať najmä recepty, ktoré sa v knihe nachádzajú. 

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

"Cestoviny sú chutné, len málokto im odolá. Pripravujú sa v najrozličnejších variáciách. V tejto knihe nájdu milovníci cestovín ďalšie lákavé kreácie: pikatné šaláty, cestoviny s jemnou omáčkou alebo rafinovane plnené a zapekané. Klasické kombinácie aj novinky na všedný deň a sviatok. Vynikajúce fotografie jedál a podrobné návody sú zárukou, že pri príprave jedál ani začiatočník nič nepokazí."

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

V úvode knihy nájdete obsah, ktorý zahŕňa názvy kapitol - Špagety a spol., Krok za krokom, Cestovinové šaláty, Cestoviny so zeleninou a syrom, Cestoviny s rybou a mäsom a na záver Plnené a zapekané cestoviny. Tie nám napovedajú, že sa bude jednať o široký výber receptov, ktorý poteší aj vegetariánov či vegánov.

V prvej kapitole sú popísané rôzne druhy cestovín spolu s fotografiami. Zistíte rozdiel medzi rotelle, makkaroni alebo penne a zároveň sa naučíte ich základné rozdelenie. Potom nasledujú strany, na ktorých sú popísané správne techniky varenia cestovín, príprava alebo tvarovanie rezancového cesta. Všetko s fotopostupom, ktorý vie začiatočníkom pomôcť pri príprave cesta.

Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)

Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Ďalej nasledujú recepty z cestovín. Nájdete tu makaróny na bolonský spôsob, ravioly so zemiakovo-mätovou plnkou, špagety s bazalkou alebo široké rezance s morčacím ragú. Hoci sú fotografie menej kvalitné, pozitívom je, že sa nachádzajú pri každom z 50 receptov. Okrem nich pri receptoch nájdete aj zoznam surovín, prípravu a počet porcií.

Keď sa zameriate bližšie na niektoré recepty zistíte, že ich pravdepodobne v kuchyni nikdy robiť nebudete. Ťažko dostupné suroviny ako sépiové trupy, lístky portulaky alebo mušle nenájdete v obchodoch ľahko. Naopak, niektoré recepty obsahujú len pár základných surovín, a tak si ich môžete pripraviť kedykoľvek. 

Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)

Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kuchárska kniha Cestoviny môže byť dobrou inšpiráciou pri cestovinových jedlách, ale určite sa nestane kuchárkou, bez ktorej sa v kuchyni nezaobídete. Pre tých, ktorí majú veľmi radi cestoviny a hľadajú stále nové recepty, je však aj táto kniha dobrým kúskom.

Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)

Kuchárska kniha Cestoviny (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


    • Zdieľaj:
  • 1
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 14.11.21 14:04

KS
karma
133.00

Cestoviny, za mňa najlepšia večera, ale niekedy aj obed :-)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!
Líčenie

Tenké obočie kraľuje sociálnym sieťam! Trend, o ktorom sme si mysleli, že sme sa ho nadobro zbavili, je späť!

  • 0
  • 23.02.2023
Home spa za 6 minút? Vyskúšajte skin-tech prístroje
Pleť

Home spa za 6 minút? Vyskúšajte skin-tech prístroje

  • 0
  • 03.03.2023
VIDEO: Refectocil farba na obočie – ako ju správne používať pri domácej úprave obočia?
Líčenie

VIDEO: Refectocil farba na obočie – ako ju správne používať pri domácej úprave obočia?

  • 0
  • 29.01.2023