Kuchárska kniha Mrazené maškrty (recenzia)

Kuchárska kniha Mrazené maškrty (recenzia)
  • 04.07.2017
  • Lucia Hausknechtová

Kuchárska kniha, ktorú toto leto určite nepustíte z ruky a počas horúcich dní bude vaším najosviežujúcejším čítaním.

Presne tak by sa dala charakterizovať kniha Mrazené maškrty, v ktorej nájdete desiatky receptov na obľúbené mrazené dezerty. Ovocné, smotanové, dokonca so zeleninou. Zaujímavými inšpiráciami táto kniha určite nešetrila.

Nanuky oslávia 100 rokov

Nanuky o pár rokov oslávia rovnú stovku od ich objavenia. Za touto ľadovou maškrtou stál jedenásťročný Frank Epperson, ktorý pomocou práškovej limonády a vody vytvoril zmes, ktorú nechal celú noc na verande. Teploty klesli pod nulu a keď ráno vyšiel z domu, našiel zmrznutú limonádu s paličkou na miešanie. Potenciál nanukov si však uvedomil až o 17 rokov neskôr, kedy dal svoj vynález aj patentovať. 

Odporúčame prečítať:  Kuchárska kniha Guľôčky plné energie (recenzia)

Kuchárska kniha Mrazené maškrty (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

„Nanuky už dávno nie sú generačnou záležitosťou a nepodliehajú ani zmenám ročných období – milujeme ich všetci po celý rok. Ich príprava pritom vôbec nie je náročná. Pustite sa do objavovania novej generácie mrazených maškŕt, ktorým nikto neodolá. Chutí, tvarov a farebných variácií je neúrekom a fantázii sa medze nekladú.

Dajte na paličku alebo do formičky všetko, čo máte radi. Ingrediencie môžu byť tradičné, ale aj prekvapivé a nezvyčajné. Výsledkom budú ľadové pochúťky plné ovocia, sladké, kyslé, smotanové alebo pikantné, ochutené alkoholom či úplne uletené. Jednoducho božské a cool. Kreatívnymi nanukmi vo vás vyvoláme nové chúťky – vyskúšať ich už musíte sami!“

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Kuchárska kniha Mrazené maškrty (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Jedli ste už zeleninový nanuk?

Úvodné strany knihy patria histórií nanukov a ich správnej príprave. Potom pokračujú recepty rozdelené do štyroch kapitol – ovocné, prirodzene (nielen) zelené, streknuté alkoholom a smotanové.

Ak vám pri predstave domácich nanukov napadnú klasické jahodové či malinové verzie, táto kniha ponúka omnoho viac. Hoci sa medzi receptami nájdu aj tradičnejšie kúsky ako jahodovo-smotanový alebo broskyňový nanuk, v kapitole so zelenými nanukmi nájdete omnoho odvážnejšie kombinácie. Avokádový, paprikový alebo petržlenovo-smotanový nanuk sú toho dôkazom. 

Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha Mäso (recenzia)

Kuchárska kniha Mrazené maškrty (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Letné čítanie, ktoré osvieži

V nasledujúcej kapitole s alkoholickými nanukmi sa môžete inšpirovať receptami ako Bloody Mary na paličke či ananásovou zmrzlinou s piňa coladou. Každému receptu je v knihe venovaná dvojstrana s fotografiou, zoznamom ingrediencií a jednoduchým postupom.

Táto kuchárska kniha je ideálnym letným spoločníkom počas horúcich dní. Stačí zopár ingrediencií, plastové nádobky a každý deň si môžete pochutnávať na inej chuti. Na rozdiel od zmrzliny pri príprave nanuku nie je potrebný zmrzlinovač, a preto sa do výroby nanukov môže pustiť aj úplný začiatočník. 

Odporúčame prečítať:  Kuchárska kniha Dokonalé barbecue (recenzia)

Kuchárska kniha Mrazené maškrty (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kuchársku knihu Mrazené maškrty si môžete zakúpiť na BUX.sk - bežná cena 13,90€ - tu v zľave za 11,68€.

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Mária Frnová 31.05.17 13:15

MF
karma
-1.00

recepty vyzerajú naozaj lákavo a osviežujúco

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 31.05.17 19:28

MD
karma
132.00

Doma sme nanuky ešte nerobili,ale uvažujem že vyskúšam aj túto zdravšiu alternatívu :)

  • 0
Odpovedať

Vlasta Tóthová 18.12.17 20:44

VT
karma
-1.00

Nanuky ani zmrzlinu veľmi neobľubujem, ale takej pravej ovocnej by som povedala áno.
Ale zeleninovú ? To asi nie. Mne nie.

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 18.08.18 05:05

TS
karma
107.00

Super nápady, treba využiť, kým je teplo :)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 14.11.21 15:29

KS
karma
133.00

Tie domáce nanuky vyzerajú super a určite osviežia viac ako kupované :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní