Baklažánový sendvič so šunkou a kozím syrom

Baklažánový sendvič so šunkou a kozím syrom

Na prvý pohľad môže byť sendvič nezaujímavým jedlom, kde sa medzi dvoma krajcami chleba ukrýva nejaká náplň.  

Avšak je to jedlo, ktoré je obľúbené, pretože si ho môžete vziať na cesty, do práce či do školy alebo na piknik. Sendvič sa snúbi s rýchlou prípravou a jednoduchosťou.

Pri experimentoch v kuchyni, môžete krajce chleba vymeniť za inú surovinu. Akú? Tak jeden tip pre vás máme. Dnes vaše chuťové poháriky potešíme týmto sendvičom, kde je chlieb nahradený baklažánom a obohatený o lahodný kozí syr. 

Odporúčame tiež: Načerpajte novú energiu a naučte sa vnímať svoje telo

Baklažánový sendvič so šunkou a kozím syrom

Zdroj: Shutterstock®

Na sendvič budete potrebovať:

  • Šunku Mecom
  • Baklažán
  • Kozí syr
  • Paradajku
  • Strúhaný parmezán
  • Vajíčko
  • Soľ
  • Olej

Baklažán si nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme a necháme 10 minút odležať. Potom ho opláchneme studenou vodou a osušíme. Paradajku a kozí syr nakrájame na kolieska, šunku na plátky a ukladáme na seba koliesko baklažánu, paradajku, šunku, kozí syr, paradajku, baklažán. Prepichneme špáradlom alebo špajdľou.

Do hlbšej rajničky si nalejeme olej a necháme zohriať. Vajíčko si rozšľaháme, obalíme sendvič a vložíme ho do strúhaného parmezánu. Môžeme si sendvič obaliť aj dvakrát. Keď máme sendvič obalený, tak ho pomaly vyprážame na oleji zo všetkých strán. Podávať ho môžeme s paradajkovým čatní alebo rukolovým dipom.

Odporúčame tiež: Recept na Gaštanové brownie

Baklažánový sendvič so šunkou a kozím syrom

Zdroj: Shutterstock®

 Rukolový dip si pripravíte z:

  • Rukoly
  • Slnečnicových semiačok
  • Olivového oleja
  • Cesnaku
  • Soli
  • Vody
  • Citrónovej šťavy

Všetky ingrediencie dáme do nádoby a ponorným mixérom vymixujeme dip.

Odporúčame tiež: Recept na Slivkovo – makové muffiny s marcipánom

 

Tento recept sme si pripravovali počas našej školy varenia

na Fit&Balance Weekende  v hoteli Residence Hotel&Club Donovaly.

šklola varenia kamzakrasou donovaly

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

14 komentárov

Erika Špacírová 06.11.16 19:26

karma
93.00

toto vyzerá úplne úžasne

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 06.11.16 21:52

SK
karma
114.00

hneď som dostala chuť

  • 0
Odpovedať

Ivana Trochanová 14.11.16 23:05

IT
karma
-1.00

mnaaaaam :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 03.12.16 22:55

AK
karma
100.00

niečo netradičné

  • 0
Odpovedať

Ivana Čekanová 11.12.16 21:27

karma
-1.00

vyzerá to naozaj chutne :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 10:56

MZ
karma
-1.00

Niečo pre mňa :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:18

JS
karma
-1.00

Kozí syr nieje pre každého

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:19

JS
karma
-1.00

Zaujímavo to môže chutiť

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:19

JS
karma
-1.00

vyzerá to pekne

  • 0
Odpovedať

Bria Tóthová 30.12.16 22:25

BT
karma
-1.00

toto pripravím mame, miluje takéto jedlá :)

  • 1
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 21.10.17 14:19

karma
74.00

wau, tento recept vyzerá naozaj skvelo - určite vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 13.08.18 18:37

karma
74.00

wau úžasný tip na skvelú rýchlu večeru ,už aj zajtra nakupujem materiál

  • 1
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 13.12.20 10:27

karma
74.00

same super ingrediencie určite vyskušam

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 12.11.21 11:34

KS
karma
133.00

Super ako desiata alebo olovrant, alebo kľudne aj ako ľahšia večera, kozí syr zbožňujem a vôbec mi nesmrdí, ako väčšine ľudí, ktorí ho práve kvôli tomu nekonzumujú, aj keď je oveľa zdravší a lepší ako kravský :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní