Recepty šéfkuchárov: Dobroty z lososa

Recepty šéfkuchárov: Dobroty z lososa

Aj vy patríte k milovníkom lososa. Áno v poslednej dobe sa táto skupina naozaj veľmi rozšírila. Čo sú vlastne veľmi dobré správy. Jesť ryby na Slovensku nebolo až takým trendom ako je tomu teraz.

Okrem množstva vitamínov obsahujú ryby aj vzácny jód a samozrejme rybí tuk. Ten je hlavným zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré výrazne znižujú riziko srdcovocievnych ochorení, podporujú taktiež činnosť mozgu, zmierňujú tiež kožné problémy (napríklad pri psoriáze) a pôsobia pozitívne aj na zdravý vývoj očí.

Najviac vyhľadávanou rybkou je práve losos. Veľkou výhodou je aj to, že sa pri jeho jedení nebudete trápiť s kosťami. Aj preto sme si pre vás pripravili dva výborné recepty, ktoré si určite obľúbite.

Odporúčame vyskúšať:  Menu s morským nádychom

losos

Zdroj: Shutterstock®

Tatarák z lososa

Ingrediencie:

  • červená cibuľa
  • cesnak
  • citrón
  • olivový olej
  • kôpor
  • koriander

Postup: Lososa nasekáme nadrobno nožom, pridáme olivový olej, citrón, ochutíme soľou a čiernym korením. Ak má rád niekto čili, tak ho nadrobno posekáme a pridáme. Tatarák môžeme dochutiť aj bylinkami, kôprom, k čili sa hodí koriander alebo čerstvý zázvor.

Salsa marináda k tataráku

1 koriander, čili, červená cibuľa, olivový olej, citrónová šťava, soľ, korenie čierne mleté

Odporúčame vyskúšať:  Účinná trojdňová diéta pre ploché bruško

recept na tatarák z lososa

Zdroj: Shutterstock®

Steak z lososa s violet pyré

Nakrájame lososa na steaky

Postup: Lososový steak opečieme na panvici s troškou oleja, osolíme, okoreníme a popri rybe opekáme aj limetku a rozmarín. Nakoniec potrieme maslom a pokvapkáme aj opečenou limetkou.

Violet pyré:

  • Fialová mrkva 100g

  • Citrón 1 ks

  • Zemiak 1 ks

  • Cukina 100g

  • Cesnak 1 ks

Všetko načistíme, nakrájame a uvaríme domäkka v osolenej vode. Po uvarení scedíme, vývar si necháme. Zeleninu rozmixujeme a podľa potreby pridávame vývar.

Odporúčame vyskúšať:  Skvelý recept na Levandulový sirup

losos steak

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Zahoranová 03.08.15 12:16

MZ
karma
92.00

losos je vynikajúci, jedla som z neho aj tatarák a bol tiež veľmi dobrý

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 25.08.15 18:48

MR
karma
-1.00

ooou výborné :)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 05.12.18 16:11

ZS
karma
100.00

mam velmi rada ryby a hlavne lososa, aj ho casto jedavam, musim skusit aj tento sposob

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 12.11.21 11:23

KS
karma
133.00

Losos u nás nesmie chýbať na Vianoce, ale aj kedykoľvek počas roka, ak na neho dostaneme chuť :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní