Recepty šéfkuchárov - zdravé chuťovky

Recepty šéfkuchárov - zdravé chuťovky
  • 02.10.2015
  • Kavickari. sk

Prvý školský týždeň so sebou priniesol horúčavy i vytúžené ochladenie.

Ako sa pri výkyvoch počasia udržať vo forme?

Štýlovými a zdravými receptami, ktoré si pre nás pripravila Bratislavská novinka - Enjoy Coffee.

Hor sa na varenie!

Štýlové, sexi a najmä zdravé. Také je dnešné varenie. Objavte s nami nové chute!

1. Šošovicový šalát s raddichiom a mozzarellou

Suroviny:

Hnedá šošovica 150g, rímske listy a raddichio, červená cibuľa 50g, brokolica 80g, mozzarella 100g, olivový olej, soľ, čierne korenie

Postup:

Šošovicu uvaríme, scedíme a zamiešame spolu s posekaným rímskym šalátom a raddichiom. Prelejeme olivovým olejom a pridáme najemno nasekanú červenú cibuľku a varenú brokolicu. Dochutíme soľou a korením a na vrch poukladáme plátky mozzarely. Podávame s čerstvým chlebíkom.

Odporúčame vyskúšať: Recepty šéfkuchárov - Pivárske dobroty

sosovicovy-salat-s-raddichiom

Zdroj: Shutterstock®

sosovicovy-salat-s-raddichiom

Zdroj: Shutterstock®

2. Quinoa s grilovaným kozím syrom a baklažánom

Suroviny:

Thajské chilli papričky 3g, baklažán 70g, cesnak 5g, kozí syr 80g, mandle 10g, quinoa 130g, friseé šalát, maslo, olivový a tekvicový olej soľ, korenie

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme nasekané chilli spolu s baklažánom. Uvarenú quinou zmiešame s trochou masla a pridáme do orestovanej zmesi. Tú dochutíme soľou a korením. Na vedľajšej panvici si zároveň ugrilujeme kozí syr z oboch strán a naložíme ho do misky na zmes.  Dozdobíme čerstvým friseé šalátom, mandľovými hoblinami a prelejeme tekvicovým olejom.

Odporúčame vyskúšať: Recepty šéfkuchárov - Hostina pre gurmánov

quinoa-s-grilovanym-kozim-syrom

Zdroj: Shutterstock®

quinoa-s-grilovanym-kozim-syrom

Zdroj: Shutterstock®

quinoa-s-grilovanym-kozim-syrom

Zdroj: Shutterstock®

3. Pšeno s kuracími prsiami

Suroviny:

Pšeno 100g, Cherry paradajky 80g, friseé šalát 50g, kuracie prsia 150g, maslo , med, tymian, dijonska horčica, soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup:

Uvarené pšeno zamiešame s trochou maslom a dochutíme soľou a korením. V menšej miske si pripravíme zálievku na friseé šalát z medu, tymianu a dijonskej horčice. Kuracie kúsky si opečieme na olivovom oleji s čerstvým nasekaným citrónovým tymianom. Zálievkou ochutený šalát naložíme na pšeno a pridáme grilované kuracie kúsky. Dozdobíme čerstvými cherry paradajkami.

Odporúčame vyskúšať: Recepty šéfkuchárov - poriadna hostina

pseno-s-kuracimi-prsiami

Zdroj: Shutterstock®

pseno-s-kuracimi-prsiami

Zdroj: Shutterstock®

pseno-s-kuracimi-prsiami

Zdroj: Shutterstock®

Menu pripravil: František Lády z Enjoy Coffee

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdrojwww.kavickari.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Michalíková 31.12.20 17:31

MM
karma
-1.00

Pšeno s kuracími prsiami určite vyskušam

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 12.11.21 11:26

KS
karma
133.00

To by mi kľudne stačilo aj na večeru :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní