Ryby na tanieri

Ryby na tanieri
  • 18.05.2014
  • Silvia Karasová

  • 8
  • 0

Hľadáte obmenu mäsa, ale na rýdzo zeleninové jedlo nemáte príliš chuť? Vrhnite sa na ryby! Obsahujú množstvo vitamínu D, ako aj nenasýtené mastné kyseliny. Priaznivo tak vplývajú nielen pri chudnutí (častá konzumácia rýb pri diéte je viac než ideálna!), ale aj pri podpore nášho zdravotného stavu.

Konzumácia rýb pomáha zlepšovať srdcovú činnosť, znižujú hladinu cholesterolu v krvi, spomaľujú starnutiea pozitívne vplývajú tiež na kosti a kĺby.

Keď už viete v skratke prečo je dobré ryby jesť, uvarte si z nich trebárs takéto chutné menu:

Krevetová polievka

Ryby na tanieri

Zdroj: Shutterstock®

Krevetová polievka

Ingrediencie: cca 250 g kreviet, kokosové mlieko, kúsok čerstvého zázvoru, 2 chilli papričky, šťava z jednej limetky, svetlá sójová omáčka, 5 cherry paradajok, 1 väčšia žltá paprika, 1 cibuľam olivový olej, zeleninový vývar, čerstvý koriander, široké rezance

Postup: Na oleji opečieme krevetky, pridáme k nim nakrájanú papriku, paradajky aj cibuľu. Chvíľku restujeme a tak zalejeme vývarom. Necháme prevrieť pridáme kokosové mlieko, dochutíme strúhaným zázvorom, sójovou omáčkou a limetkovou šťavou. Podávame s uvarenými cestovinami a ozdobené čerstvým koriandrom (prípadne inými bylinkami).

Losos s citrónovou omáčkou

Ryby na tanieri

Zdroj: Shutterstock®

Losos s citrónovou omáčkou

Ingrediencie: losos, citrónová šťava, citrńová kôra, čerstvo pomleté čierne korenie, soľ, tymián, olivový olej, šľahačková smotana

Postup: Lososa z obidvoch strán osolíme, okoreníme, pridáme tymián aj strúhanú citrónovú kôru. Opečieme na olivovom oleji. Do výpeku pridáme citrónovú šťavu, zalejeme smotanou, prevaríme. Lososa polejeme omáčkou a podávame.

Rybacie cookies

Ryby na tanieri

Zdroj: Shutterstock®

Rybacie cookies

Ingrediencie: lístkové cesto, 1 vajíčko, ančovičky, sezamové alebo tekvicové semienka, soľ

Postup: Z vyvaľkaného cesta si vyformujte okrúhle koláčiky. Pridajte ančovičky (na jedno koliesko, druhým koláčik prikryte a zbaľte, aby nevytekali). Koláčiky potrite vajíčkom, posypte soľou a semienkami. Pečte pri teplote 160°C cca 15 minút.

SKÚSTE SI PRIPRAVIŤ TIEŽ DOMÁCE SUSHI!

Zdroj foto: www.s3.amazonaws.com, www.gimmesomeoven.com, www.healthygreenkitchen.com, www.italianchips.com,

  • 8
  • 0
Návrat hore
Autor článku

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Inšpirácie

Náš domov je zrkadlom nášho života. Ako sa zbaviť zmätku v živote?

  • 76
  • 0
  • 18.07.2020
Voľný čas

Láska bez citu: Zariskujú pre šťastnejšiu budúcnosť?

  • 32
  • 0
  • 20.08.2020
Inšpirácie

Prečo je dôležité mať hobby? Šokujúce benefity záľub vás dostanú!

  • 56
  • 2
  • 05.07.2020
TOPlist