Tak a po roku sú tu opäť ďalšie silvestrovské oslavy. Ak na vás tentokrát (alebo tak, ako už každoročne) pripadla rola hostiteľky, pravdepodobne sa teraz trápite nad silvestrovským pohostením. Chce to nejaké rýchle a chutné dobrôtky, ktoré zasýtia, sú aj zdravé a hlavne nezaťažia žalúdky. A, samozrejme, aby ste pri ich príprave nemuseli stráviť dva dni v kuchyni a aby ste na ingrediencie nemuseli minúť zvyšok vašej výplaty. Tak čo teda nachystať hosťom pri rozlúčke so starým rokom a vítaní sa s novým? Okrem klasických chlebíčkov a miske olív a syrov pripravte tiež ultra rýchle pohostenie. Slané, zdravé, ale tiež sladké. A na záver ešte jeden opojný polnočný drink.
Pozri aj: Silvestrovská výzdoba: Nechaj sa inšpirovať týmito nápadmi!
Lososovo-uhorkové chuťovky
Ingrediencie: plátky údeného lososa, čerstvá uhorka
Postup: Z čerstvej uhorky si pripravte tenké plátky, ktoré zrolujte spolu s plátkami lososa a podávajte ako jednoduché, ale za to veľmi chutné jednohubky.
Bude ťa zaujímať
Omeletové rolky
Ingrediencie: vajíčka, maslo/olej, špenát, tuniak, huby, cesnak, soľ, korenie, citrón
Postup: Z rozmiešaných vajíčok pripravte na panvici omeletu. Z nej vykrojte pásy, ktoré následne zrolujte a naplňte pripravenou zmesou. Jednu si urobte z tuniaka, ktorého ochuťte soľou a citrónovou šťavou, druhá zmes môže byť hubová – huby opražte na masle a okoreňte, a ďalšia z duseného špenátu, uduste ho spolu s prelisovaným cesnakom. Rolky môžete po bokoch pospájať so špáradlami.
Mandarínkové misky
Ingrediencie: mandarínky, kuracie mäso, soľ, špenát, biele víno, mleté čierne korenie, pikantná horčica, olivový olej
Postup: Na panvici na olivovom oleji si opečte kuracie mäso, osoľte a okoreňte, podlejte trochou bieleho vína, pridajte špenátové listy a nechajte udusiť, až kým sa väčšina šťavy nevyparí. Vnútro mandaríniek vydlabte, dužinu nakrájajte a zmiešajte s hotovým kuracím mäsom a špenátom. Zmesou naplňte mandarínkové misy a podávajte s kopčekom pikantnej horčice, napríklad dijónskou.
Pozri aj: Tip na silvestrovské pohostenie: Skús recept na tatársky biftek!
Marhuľové pralinky
Ingrediencie: sušené marhule, biela čokoláda, kokos
Postup: sušené marhule polejte roztopenou bielou čokoládou, posypte kokosom a dajte do chlad stuhnúť.
Bude ťa zaujímať
Polnočný drink
Ingrediencie: vodka, perlivá minerálka, brusnicový džús
Postup: Na spodok pohára vylejte trochu vodky, dolejte minerálku (cca do polovice) a zvyšok džúsu. Drink dôkladne premiešajte. Dbajte na to, aby bola vodka vychladená. Podobne môžete experimentovať aj s rumom, whiskey, kolou či pivom.
Pozri aj: Silvestrovské a novoročné zvyky