Varenie v štýle čo dom dal: Toto sú TOP chutné a rýchle recepty!

Varenie v štýle čo dom dal: Toto sú TOP chutné a rýchle recepty!
  • 22.04.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 4

Ostala vám po veľkonočných sviatkoch preplnená chladnička kadečoho? Ak je vám zbytky jedla ľúto vyhodiť, čo sa dá zamrazte  zo zvyškov pripravte nové a možno ešte aj chutnejšie menu. Pokiaľ vám na to chýba inšpirácia, rady vám poradíme.

Pozri aj: Kulajda – vyskúšala si už túto výbornú staročeskú klasiku?

quesadilla

Zdroj: Shutterstock®

Quesadilla

Ingrediencie: tortilla, kuracie mäso, šunka, syr, jarná cibuľka, olivový olej

Postup: Tortillu naplňte napríklad zvyšnou veľkonočnou šunkou, kuracím mäsom, syrom, pridajte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, potrite trochou olivového oleja, ugrilujte a podávajte.

Pozri aj: Rýchla tuniakova nátierka s vajíčkom: Jemná pomazánka na chlebík

plnená omeleta

Zdroj: Shutterstock®

Plnená omeleta

Ingrediencie: vajíčka, mlieko, soľ, čierne korenie, olej, bylinky, strúhaný syr, cibuľa a všetko čím chcete omeletu naplniť (šunka, zelenina, klobáska..)

Postup: Vajíčka rozšľahajte s trochou mlieka, strúhaným syrom, osoľte, okoreňte a pridajte bylinky. Na troche oleja pomaly z obidvoch strán upečte omeletu. Tú potom naplňte napríklad šunkou, zeleninou, či klobáskami a podávajte ešte teplé.

Pozri aj: Proteínové brownies s čučoriedkami

rezne

Zdroj: Shutterstock®

Falošné rezne

Ingrediencie: mäkká saláma, dve vajíčka, strúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, strúhanka, hladká múka, olej

Postup: Salámu narežte alebo nastrúhajte najemno, pridajte syr, vajíčka, prelisovaný cesnak a cca dve lyžice hladkej múky. Z masy vytvorte hrubšie placky, obaľte ich v trojobale a vymažte na oleji.

pečený zemiak

Zdroj: Shutterstock®

Zapečené zemiaky

Ingrediencie: nové zemiaky, mäsko, cibuľka, olej, soľ

Postup: Zemiaky si predvarte, potom rozrežte na polovicu, naplňte napríklad mäsom, alebo zeleninou, osoľte, pokvapkajte olejom a dajte zapiecť do rúry vyhriatej na 180°C. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou.

Ako zvyknete využívať prebytočné jedlo vy?


    • Zdieľaj:
  • 4
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Zahoranová 22.04.14 07:59

MZ
karma
92.00

aj ja sa snažím doma zužitkovať všetko, nemám rada ak sa plytvá jedlom a tak sa mi tiež občas stáne že nachystám večeru"čo dom dal" no a niekedy sú to úžasné jedlá :-)

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 22.04.14 08:13

IG
karma
-1.00

Super, ja taktiež sa snažím všetko spotrebovať resp. nakupujem len toľko, čo viem, že zjem. A plnené tortily robím veľmi často, na rôzne spôsoby.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 04.11.14 08:29

JK
karma
100.00

samé chutné a jednoduché recepty robievam nás je plná chalupa takže sa varí a pečie stále a snažím sa všetko čo chladnička dá využiť

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 20.12.15 07:41

SK
karma
113.00

kazda dobra gazdinka by mala vsetko zuzitkovat

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Canon Zoemini S2: Zábavné fotenie, inovatívne možnosti úpravy fotografií a okamžitá tlač
Inšpirácie

Canon Zoemini S2: Zábavné fotenie, inovatívne možnosti úpravy fotografií a okamžitá tlač

  • 2
  • 04.10.2021
Ako skladovať ovocie a zeleninu? Pozor, do blízkosti jabĺk nič nedávaj!
Domácnosť

Ako skladovať ovocie a zeleninu? Pozor, do blízkosti jabĺk nič nedávaj!

  • 11
  • 17.08.2021
Sapiosexualita je podľa psychológov budúcnosťou! Ani prsia, ani zadok či tvár?!
Voľný čas

Sapiosexualita je podľa psychológov budúcnosťou! Ani prsia, ani zadok či tvár?!

  • 1
  • 11.09.2021
TOPlist