Zdravá maškrta - pečený cícer

Zdravá maškrta - pečený cícer
  • 19.12.2015
  • Nicole Jašáková

Máte chuť dať si večer pred telkou niečo dobré a zdravé, aby vaša postava a zdravie neutrpeli ujmu? Ponúkame vám riešenie.

Pečený cícer - chrumkavá dobrota s jemnou orieškovou chuťou, vysokým obsahom vlákniny, bielkovín a s nízkym obsahom tuku. Jeho príprava vôbec nie je zložitá. Stačí, keď si ho deň predtým namočíte do vody.

Odporúčame prečítať: Zdravý sladký obed? Vyskúšajte špaldové lievance s javorovým sirupom

Zdravá maškrta -chrumkavý pečený cícer

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: wopeasandtheirpod.com

Pečený cícer s príchuťou škorice

Blížia sa Vianoce a k nim patrí aj neodmysliteľná vôňa a chuť škorice, ktorú si môžete vychutnať v spojení s chrumkavým cícerom.

Ingrediencie:

  • 1/2 balíčka suchého cíceru
  • 2 čajové lyžičky škoricového cukru
  • tretina lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Postup:

Nezabudnite si cícer večer pred prípravou namočiť do vody. Na druhý deň ho niekoľkokrát premyte, aby nebol slizký a dobre vysušte. Cícer zmiešajte v miske spolu so škoricou a soľou. Rozložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote cca 180 °C po dobu 35-45 minút. Počas pečenia ho párkrát premiešajte. Cícer nebude chrumkavý hneď, začne tvrdnúť počas chladnutia - bude krehký a chrumkavý.

Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky

Zdravá maškrta -chrumkavý pečený cícer

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: healncure.com

Pečený cícer s príchuťou parmezánu a oregana

Ak máte chuť na niečo slané, vyskúšajte lahodný pečený cícer s príchuťou strúhaného parmezánu a oregana.

Ingrediencie:

  • 1/2 balíčka suchého cíceru
  • 2 čajové lyžičky strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup:

Namočte cícer na noc do vody. Na druhý deň ho niekoľkokrát premyte, aby nebol slizký a dobre vysušte. Cícer zmiešajte v miske spolu s parmezánom, oreganom a olivovým olejom. Rozložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote cca 180°C po dobu 35-45 minút. Počas pečenia ho niekoľkokrát premiešajte. Pri pečení treba pamätať na to, že cícer nebude chrumkavý hneď, začne tvrdnúť počas chladnutia - bude krehký a chrumkavý.

Tieto recepty sú dobrou voľbou, pretože nie sú náročné a cícer si môžete dochutiť podľa vlastnej chuti. Stačí, keď budete postupovať podľa uvedených receptov a cícer dochutíte napríklad s červenou paprikou, cesnakom, čiernym mletým alebo grilovacím korením, čili alebo soľou.

Odporúčame prečítať: Zdravé hranolky jednoducho a rýchlo!

Zdravá maškrta -chrumkavý pečený cícer

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.googleusercontent.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Soňa Krátka 19.12.15 07:42

SK
karma
114.00

uz sa tesim na tuto pochutku,urcite si ju pripravim,oriesky mam rada vselijake

  • 0
Odpovedať

Daniela Šurláková 19.12.15 18:55

karma
97.00

Tak ten pečený cícer s príchuťou škorice vyskúšam,vyzerá to super a mám doma cícer a nevedela som čo s ním,tak mám dobrý typ

  • 0
Odpovedať

Daniela Siplakova 19.12.15 20:57

DS
karma
-1.00

fu ha to by som rada skusila :)

  • 0
Odpovedať

veronika drabikova 19.12.15 21:04

VD
karma
-1.00

vyzera to super, snad to tak aj bude chutit !

  • 0
Odpovedať

Magda Kováčová 19.12.15 22:24

MK
karma
92.00

No tak toto urcite vyskusam!

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 19.12.15 23:15

karma
93.00

úžasný je :) robievam ho už dávno

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 19.12.15 23:48

karma
-1.00

samé dobroty,zdravé a chutné

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 20.12.15 21:52

IM
karma
100.00

zatial od cíceru som jedla len polievku, ale vyskušame

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 21.12.15 07:23

ĽŠ
karma
100.00

Mňamky, to musíme vyskúšať!

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 05.01.16 14:42

MZ
karma
-1.00

Tieto recepty vidím 1x.. Určite vyskúšame :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní