Zdravé recepty - Černicová bublanina

Zdravé recepty - Černicová bublanina
  • 19.09.2014
  • Janka Pačeková

Túto bublaninu si obľúbije je nadýchaná, vysoká, vláčna a veľmi chutná. A černice jej dodávajú nezameniteľnú sviežu chuť.

Prečo práve toto chutné ovocie? Lebo má vysokú nutričnú hodnotu, obsahuje veľa vlákniny, vitamínu C, kyselinu listovú – vitamín B a dôležité minerály. Rovnako je dokázané, že obsahujú jednu z najvyšších hodnôt antokyanov. Černice taktiež patria medzi plodiny, ktoré v pomerne veľkom množstve obsahujú látky, pomáhajúce regenerovať telo...

Odporúčame prečítať:  Napečené maškrty raz, dva, tri !

Suroviny na prípravu černicovej bublaniny:

  • 3 H múka špaldová celozrnná hladká
  • 1 ½ H rastlinného mlieka
  • 1 ½ H trstinového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
  • 3 ČL jablčného octu
  • ½ ČL soli
  • 100 ml rastlinného oleja
  • vanilkový struk
  • 1 stredne veľká miska černíc
  • + práškový cukor na posypanie

Počet porcií: 1 menší plech

Čas prípravy: 15 minút príprava

Čas pečenia: 25 - 30 minút na 180 °C

Odporúčame prečítať: Ovsené vločky ako zdravá maškrta

černicová bublanina

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy černicovej bublaniny:

1. V mise si zmiešame múku s práškom do pečiva, soľou, s cukrom, pridáme vnútro s vyškrabaného vanilkového struku (tzv. vanilkový kaviár alebo vanilkové semienka).

Odporúčame prečítať:  Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím


2. Do mlieka pridáme jablčný ocot a necháme minútu postáť bokom. Mlieko potom vlejeme do sypkej zmesi a premiešame. Ďalej pridáme olej a tiež ho zamiešame do cesta.


3. Rúru na pečenie si predhrejeme na 180 stupňov. Plech na pečenie si zatiaľ vyložíme papierom na pečenie a na plech vylejeme cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme.

nadýchaná černicová bublanina

Zdroj: Janka Pačeková

4. Na cesto rovnomerne rozdelíme a poukladáme umyté černice.

5. Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch. Ak si nie ste istý, či je koláč upečený skúste do neho zapichnúť špáradlo a ak je čisté a nie je na ňom nalepené cesto, koláč je upečený.

6. Koláč po upečení nechajte vychladnúť a vychladnutý posypte práškovým cukrom. Ak by ste ho posypali ešte z horúca, cukor by sa spustil (roztopil).

Odporúčame prečítať:  Chudnite zdravo s ovocím

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Martina Zahoranová 19.09.14 08:58

MZ
karma
92.00

černicová bublanina je určite vynikajúca svieža ale ja ju nemôžem upiecť pretože černice mám tak strašne rada že vždy keď ich mám doma všetky ich zjem

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 19.09.14 12:48

karma
-1.00

vyzerá vynikajúco,šťavnatá,zdravá už len zahryznúť

  • 0
Odpovedať

Dorotka Fuchsová 19.09.14 13:19

DF
karma
-1.00

Vyzerá mňamkovo.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 19.09.14 20:08

JK
karma
100.00

čerešnovú, marhuľovú a skvelá je aj z malín alebo čiernych malín bublaninu robievam často no toto je zdravšia alternatíva treba skúsiť

  • 0
Odpovedať

Libuša Vartovníková 19.09.14 21:27

LV
karma
-1.00

Hneď zajtra musím vyskúšať!

  • 0
Odpovedať

Mária Terefenková 20.09.14 08:46

MT
karma
86.00

Mám rada vôňu černíc. Ďakujem za recept.

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 24.09.14 08:08

IG
karma
-1.00

Aj toto určite vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 19.12.15 15:57

SK
karma
114.00

urcite v lete urobime

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní