Zdravé recepty - Gaštanový dezert

Zdravé recepty - Gaštanový dezert

Variť podľa ročných období môže byť nielen celkom zábavné a inšpiratívne, ale taktiež mimoriadne gurmánske. 

S jeseňou sa spájajú rozhodne aj gaštany. Tie väčšina z nás pozná najmä v podobe gaštanového pyré, ale pečených gaštanov.

Tieto chutné plody sa však dajú pripraviť aj na množstvo iných spôsobov. Dnes sme si pre vás pripravili gaštanovú sladučkú maškrtku wink

Na porciu pre 2 osoby potrebujeme:

  • 2 gaštanové pyré (250 g)
  • 4 vajíčka
  • 1 banán
  • 2 PL rastlinného mlieka, napr. z lieskových orieškov
  • domáci lekvár a ovocie
gaštanové pyré

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy Gaštanového dezertu:

1. Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
2. Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.
3. Dáme piecť do rúry na 160°C na cca 30 minút.
4. Upečené cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
5. Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny. 

Gaštanový dezert

Zdroj: Shutterstock®

Recept na prípravu - Rastlinného mlieka z lieskových orieškov

Na liter mlieka potrebujeme:

  • 1 odmerku lieskoých orechov
  • pitnú vodu
mlieko z lieskových orieškov

Zdroj: Shutterstock®

mlieko z lieskových orechov

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy mlieka z lieskových orechov:

1. Lieskové orechy vložte do nádoby MioMatu.
2. Dolejte pitnú vodu - podľa pravidla „viac vody ako ingrediencií a hladina vody medzi ryskami MIN a MAX".
3. Zapnite MioMat a stlačte tlačidlo VeggieMilk. MioMat začne pracovať a o 10 minút vám zvukový signál oznámi, že nápoj je hotový. 

Prajeme Vám dobrú chuť wink

Zdroj: www.miomat.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Martina Zahoranová 29.09.14 11:48

MZ
karma
92.00

mňam gaštany milujem, a táto gaštanová dobrota určite stojí za vyskúšanie

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 29.09.14 18:08

karma
-1.00

môže to byť dobré,len kto mi to pripraví

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 29.09.14 19:08

karma
74.00

zaujímavý dezertík len nemám ten prístroj MioMat ale dobrý typ na vianočný darček to rozhodne je a potom vyskušam aj dezertík gaštany milujem a žial mám bezlaktozovu dietu

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 29.09.14 20:34

JK
karma
100.00

zaujímavý recept robievam gaštanovú roládu

  • 0
Odpovedať

Helena Povalova 01.10.14 13:13

HP
karma
107.00

Výborné recepty, ďakujem....

  • 0
Odpovedať

Dominika Sedliaková 19.10.14 15:50

DS
karma
-1.00

Gaštanové pyre milujem :)))

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní