Lievance s horúcim lesným ovocím

Lievance s horúcim lesným ovocím
  • 15.09.2014
  • Janka Pačeková

Komu by sa ráno nechcelo vstávať, ak by ho z postele vylákala práve lahodná vôňa sladučkých lievancov.

A keď sa k tejto omamnej vôni pridá aj vôňa horúceho lesného ovocia, začnú sa vám zbiehať slinky jedna radosť.

A vôbec sa nebojte. Aj keď podľa tohto receptu tvorí základ lievancov hladká špaldová múka a sójové mlieko. na ich chuť sa naozaj môžete tešiť.

Odporúčame prečítať: Recepty, ktoré liečia

Suroviny na prípravu lievancov: 

  • 1 hrnček sójového mlieka
  • 1 hrnček špaldovej hladkej múky
  • vanilkový lusk
  • 1 menší prezretý banán
  • 2 ČL trstinového cukru
  • štipka soli
  • 1 ČL jablčného octu
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • mrazené lesné ovocie + trstinový cukor podľa chuti

Počet porcií: 1 - 2 porcie

Čas prípravy: 30 - 40 minút príprava

Odporúčame prečítať: Ovocné dezerty

lievance s horúcim lesným ovocím

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy Lievancov s horúcim lesným ovocím:

1. Banán si roztlačíme a zmixujeme s mliekom. Do mlieka pridáme jablčný ocot, zamiešame a necháme chvíľu odstáť.  V miske zmiešame múku, soľ, cukor, vanilku a premiešame. Do tejto zmesi pridáme mlieko a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo hladké cesto.

Odporúčame prečítať:  Prírodné recepty pre našu krásu a zdravie

2. Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni, nalejte na ňu malé množstvo oleja,  pridajte približne jednu naberačku cesta, to sa vám samo roztečie. Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky a okraje trochu stmavnú a upečú sa, otočte lievanec pozorne na opačnú stranu. Lievance prepečte a hotový odložte bokom. Ja som lievance pripravovala na miernom ohni, trvalo to trochu dlhšie, ale stálo to za to. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 stredne veľkých asi 0,5 cm hrubých lievancov. To zodpovedá približne 1 porcii pre väčšieho jedáka na obed alebo na malý dezert pre dvoch.

recept na lievance

Zdroj: Janka Pačeková

3. K lievancom si pripravte horúce lesné ovocie. Mrazené ovocie dajte do hrnca, pridajte trstinový cukor podľa chuti, stačí ho fakt málo. A varte na miernom ohni, kým nebude horúce. Ovocie pustí šťavu, takže budete mať sladkú ovocnú polevu, ktorou si môžete lievance preliať. Mlsajte, sú výborné.

Odporúčame prečítať:  Čo dokáže rozhádzať váš metabolizmus

Prajeme vám dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Martina Zahoranová 15.09.14 10:07

MZ
karma
92.00

podľa zloženia zdravé a na pohľad veľmi chutné :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 15.09.14 12:57

karma
-1.00

už len na pohľad to vyzerá dobre,hlavne to lesné ovocie,mňam

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 15.09.14 17:31

karma
113.00

to musí být dobré

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 15.09.14 21:03

JK
karma
100.00

robievam ich často len z hladkej múky a miesto banána občas nastúham väčšie jablko a ozdobým aj šlahačkou pre chlapov a robievam ich aj z ovsenými vločkami

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 19.12.15 15:52

SK
karma
114.00

zaujimave,ja robievam spaldove palacinky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní