Chutné hlavné jedlo zo zeleniny – tu sú tipy na jeho prípravu!

Chutné hlavné jedlo zo zeleniny – tu sú tipy na jeho prípravu!
  • 23.02.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 3

Zbavte sa zastaralých predstáv, že hlavné jedlo má pozostávať výhradne z mäsa. Isteže, je chutné a sýte. Ale rovnako zasýtiť vás dokáže aj zelenina a povedzme si na rovinu, je rozhodne aj o čosi zdravšia. Zároveň jej príprava je obvykle jednoduchšia, rýchlejšia a bez krvi. Ponúkame vám tri rýchle recepty, ktorých príprava aj spolu s varením vám nezaberie viac ako 30 minút. Sú zároveň chutné a zasýtia vás aj na niekoľko hodín.

Skús aj: Bezkonkurenčná cuketová pomazánka len z 5 surovín

mrkvový krém

Zdroj: Shutterstock®

Mrkvový krém s chipsami

Ingrediencie: cca 500 g mrkvy, 2 ks 250 ml šľahačkovej smotany, 1 menšia cibuľa, kurací vývar, maslo, bylinková soľ, petržlenová vňať

Postup: Na masle podusíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky mrkvy a dusíme. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Potom polievku rozmixujeme pridáme cca 1 a pol šľahačkovej smotany. Zo zvyšnej surovej mrkvy si nastrúhame chipsy, ktoré opečieme na panvici. Polievku dochutíme soľou, podávame zdobené mrkvovými chipsami, čerstvou petržlenovou vňaťou a zvyškom šľahačkovej smotany.

Skús aj: Hovädzie mäso so zeleným hráškom a kuskusom pre najmenších

hráškové cestoviny

Zdroj: Shutterstock®

Cestoviny s hráškom

Ingrediencie: mrazený hrášok, špagety alebo iné obľúbené cestoviny, bylinková soľ, maslo, parmezán, strúhaná citrónová kôra, 4 strúčiky cesnaku

Postup: Plátky cesnaku opražíme na masle, pridáme hrášok a dusíme do mäkka. Ochutíme citrónovou kôrou a bylinkovou soľou. Zmiešame s uvarenými cestovinami, posypeme parmezánom a podávame.

Odporúčame: Ľahká cviklová nátierka, ktorú si zamilujú aj deti

špenátové tortilly

Zdroj: Shutterstock®

Syrovo-špenátové tortilly

Ingrediencie: tortilly,čerstvé špenátové listy, huby, napríklad šampiňóny, cibuľa, avokádo, čierne olivy, olej, aspoň dva druhy tvrdého syra

Postup: Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme huby a dusíme. Na záver pridáme špenátové listy a ešte chvíľku povaríme. Zmesou naplníme tortilly, pridáme strúhaný syr, tortilly zvrchu potrieme trochou oleja a na krátko (cca 4 minúty) dáme zapiecť do rúry. Pred podávaním naplníme tortilly ešte olivami a avokádom.


    • Zdieľaj:
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Zahoranová 23.02.14 12:35

MZ
karma
92.00

tie tortilly vyzerajú chutne

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 23.02.14 19:19

JK
karma
103.00

samé chutné receptíky

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 16.10.14 09:22

ľO
karma
-1.00

vyzerá to výborne na tanieri,určite tým pohostím a príbuzných

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Pásiky na oblečení sú späť: Túto sezónu si k nim opäť nájdeme cestu
Módne outfity

Pásiky na oblečení sú späť: Túto sezónu si k nim opäť nájdeme cestu

  • 3
  • 14.04.2021
Žltá kabelka v centre pozornosti: Rozžiari každý outfit, preto ju musíš mať!
Módne outfity

Žltá kabelka v centre pozornosti: Rozžiari každý outfit, preto ju musíš mať!

  • 9
  • 10.04.2021
Plavky pre postavu v tvare obdĺžnika: Zažiariš v nich pri bazéne aj na pláži!
Módne inšpirácie

Plavky pre postavu v tvare obdĺžnika: Zažiariš v nich pri bazéne aj na pláži!

  • 4
  • 14.07.2021
TOPlist