3 z 3
Havajské šašliky podľa @cookingclassy
Ingrediencie:
- 5 lyžíc kečupu
- 50 g hnedého cukru
- 5 lyžíc sójovej omáčky
- 5 lyžíc šťavy z konzervovaného ananásu
- 1 a pol lyžice ryžového octu
- 4 prelisované strúčiky cesnaku
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
- 1/2 lyžičky sezamového oleja
- 1 kilogram vykostených kuracích stehien na kocky
- 1 ananás na kocky
- 1 cibuľa na veľké kusy
- 1 – 2 zelené papriky na kocky
- olivový olej, soľ, korenie
Postup prípravy:
- V mise zmiešajte kečup, šťavu z ananásu, sójovú omáčku, hnedý cukor, 2 lyžice olivového oleja, sezamový olej, ryžový ocot, cesnak a zázvor. Pokoreňte, posoľte a dobre premiešajte. Toto je vaša marináda.
- Z marinády si odoberte trocha (asi 10 lyžíc) a dajte ju do chladničky. Mäso dajte do zvyšku marinády, premiešajte, prikryte a dajte aspoň na hodinu do chladničky. Teraz si dajte do studenej vody drevené špajdle (zabráni to tomu, aby sa spálili).
- Kocky papriky, ananás a cibule si pokvapkajte olivovým olejom a poriadne premiešajte. Rúru si predohrejte na 200 stupňov. Začnite s napichovaním na špajdle. Striedajte mäso, ananás, cibuľu a papriku, až kým sa ingrediencie neminú. Nakoniec potrite každý šašlik zvyškom marinády.
- V rúre pečte aspoň 20 minút (10 z každej strany), na grile postačí 7 minút z každej strany.