Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!

    • Zdieľaj:
3 z 3

Havajské šašliky podľa @cookingclassy

Ingrediencie:

  • 5 lyžíc kečupu
  • 50 g hnedého cukru
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • 5 lyžíc šťavy z konzervovaného ananásu
  • 1 a pol lyžice ryžového octu
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru
  • 1/2 lyžičky sezamového oleja
  • 1 kilogram vykostených kuracích stehien na kocky
  • 1 ananás na kocky
  • 1 cibuľa na veľké kusy
  • 1 – 2 zelené papriky na kocky
  • olivový olej, soľ, korenie

Postup prípravy:

  1. V mise zmiešajte kečup, šťavu z ananásu, sójovú omáčku, hnedý cukor, 2 lyžice olivového oleja, sezamový olej, ryžový ocot, cesnak a zázvor. Pokoreňte, posoľte a dobre premiešajte. Toto je vaša marináda.
  2. Z marinády si odoberte trocha (asi 10 lyžíc) a dajte ju do chladničky. Mäso dajte do zvyšku marinády, premiešajte, prikryte a dajte aspoň na hodinu do chladničky. Teraz si dajte do studenej vody drevené špajdle (zabráni to tomu, aby sa spálili).
  3. Kocky papriky, ananás a cibule si pokvapkajte olivovým olejom a poriadne premiešajte. Rúru si predohrejte na 200 stupňov. Začnite s napichovaním na špajdle. Striedajte mäso, ananás, cibuľu a papriku, až kým sa ingrediencie neminú. Nakoniec potrite každý šašlik zvyškom marinády.
  4. V rúre pečte aspoň 20 minút (10 z každej strany), na grile postačí 7 minút z každej strany.
3 z 3