Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!

Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!

Ak hľadáte druh mäsa jednoduchý na prípravu, potom je kuracie azda tým najvhodnejším adeptom. Je ľahké, rýchlo pripravené a dá sa z neho vykúzliť naozaj veľa. Kuracie mäso môžete zohnať v každom obchode, ale aj na lokálnych farmách či trhoch, čo hovorí aj o jeho ľahkej dostupnosti. A napokon, predsa skvele chutí, takže má všetky plusy, ktoré potrebuje. My sme pre vás hľadali recepty z kuraťa, ktoré pripravíte jednoducho a rýchlo a budú pre vašu hladnú rodinu na tanieroch expresne rýchlo.

Recepty z Instagramu

A prečo vlastne jesť kuracie mäso? Je zdravým zdrojom bielkovín a má nízky obsah tuku. Dobre pôsobí na ľudské srdce a je výborným zdrojom selénu a fosforu. A kam inam ísť hľadať inšpiráciu na kuracie jedlá ak nie na sociálne siete? Tento raz sme zakotvili u rôznych foodblogerov, ktorí majú konto a krásne fotografie jedál na Instagrame. Ako teda títo odborníci na kuchynské umenie poňali prípravu kuraťa expresne rýchlo, chutne a jednoducho?

Vyskúšaj aj: RECEPT: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť

1 z 3

Kuracie soté podľa @natashaskitchen

Ingrediencie na soté:

  • 1/2 kila vykostených kuracích stehien na malé kúsky
  • 1/2 cukety na malé kúsky
  • 1 malá brokolica na ružičky
  • 1 väčšia mrkva na kocky
  • 200 g šampiónov na plátky
  • 1/2 červenej papriky na malé kúsky
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 1/2 cibule nadrobno
  • 100 g kešu orieškov
  • olivový olej, maslo

Ingrediencie na omáčku:

  • 250 ml slepačieho alebo kuracieho vývaru
  • 125 ml vody
  • 125 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Postup prípravy:

  1. Zmiešajte si všetky ingrediencie na omáčku v jednej veľkej mise. Poriadne premiešajte, aby sa rozpustil škrob.
  2. Vo veľkej wok panvici si rozohrejte lyžicu olivového oleja a opražte na ňom sprudka kuracie kúsky. Keď ozlatnú, dajte ich z panvice von.
  3. Na panvicu si dajte ešte lyžicu olivového oleja a lyžicu masla, nechajte roztopiť a pridajte nakrájanú zeleninu. Keď je zeleninka ešte chrumkavá, pridajte späť mäso a zázvor s cesnakom. Miešajte a opekajte ešte minútu.
  4. Teraz do panvice pridajte kešu oriešky a omáčku. Dobre premiešajte a nechajte ešte bublať, kým omáčka nezhustne.
  5. Pred podávaním môžete pridať sezamové semienka a zelenú časť jarnej cibuľky ako ozdobu.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Ľubica Šťastná 27.08.19 07:50

ĽŠ
karma
100.00

Jednoduché, rýchle,...tiež pripravujeme podobne, ale i na rôzne iné spôsoby.

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 27.08.19 08:27

MC
karma
109.00

motto- rýchlo, chutne , jednoducho a lacno ....

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 27.08.19 09:26

NL
karma
105.00

Mňam chutné, jednoduché

  • 0
Odpovedať

Eva Mala 27.08.19 10:34

EM
karma
-1.00

kuracie soté určite vyskúšam...v bezpkovej verzii

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 27.08.19 13:26

JK
karma
100.00

Mňamký určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 27.08.19 14:44

KK
karma
105.00

robievam soté na všelijaké spôsoby, je to rýchle a chutné

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 27.08.19 18:21

MZ
karma
92.00

to posledné havajské môže byť mňam ...my máme radi sladko slané kombinácie

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 04.10.19 15:23

MM
karma
107.00

jednoduché, rýchle, chutné-super

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 20.11.19 20:50

karma
113.00

určitě vyzkouším, dělám podobné

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní