Sebarozvoj s koučkou: Čo s vnútornou neistotou?

Sebarozvoj s koučkou: Čo s vnútornou neistotou?

Som si istá, že nikto sa ráno nezobúdza s myšlienkou “Ako sa dnes môžem spochybniť?” A predsa, počas dňa sa nám naskytne toľko príležitostí na samovravu v mysli, ktorá nám berie odvahu, lebo si hovoríme: “Bojím sa, že sa mi to nepodarí” alebo “Nemôže mi to vyjsť, veď taká dobrá nie som” a mnoho ďalších sabotujúcich myšlienok. Než sa naučíme hovoriť si, že: “Urobím všetko, čo treba, aby som uspela”, trvá to. Akosi je v našom prostredí prirodzenejšie zameriavať sa na to, čo nechceme, než na to, čo chceme. Príde nám samozrejmé venovať energiu tomu, aby sme sa vyhli nepriaznivým výsledkom namiesto toho, aby sme ju venovali dosahovaniu skvelých výsledkov. Prestaviť hlavu do módu podporných myšlienok a zbaviť ju tých obmedzujúcich je vždy veľká výzva, lebo to chce energiu a odhodlanie vytrvať, než ju to naučíme.

Pozri aj: Odborníci šokujú: Zdravá obezita skutočne existuje! Ako to?

Ako posilniť sebadôveru?

Zdroj: Shutterstock®

Lisa Nicholsová a jej tajná zbraň

Viesť v duchu pozitívne reči a zamerať sa na to, čo chceme a po čom túžime, nám prináša povznášajúci pocit sebadôvery, ktorý nám vždy kryje chrbát. Lisa Nicholsová odporúča využiť na negatívne vnútorné reči, ktoré sa vymknú spod kontroly techniku, ktorú nazvala tajná zbraň. Spočíva v tom, že si máte predstaviť CD prehrávač vo svojej hlave – je duálny – negatívny vľavo a pozitívny vpravo. Keď zistíte, že počúvate svoju negatívnu samovravu, použite ukazovák a najskôr si stlačte ľavú stranu čela, akoby ste chceli zastaviť negatívne cédečko, a potom zatlačte na pravej strane, aby ste spustili pozitívne. Aj keď to môže znieť bláznivo, rozprávať sa sami so sebou, stojí to za vyskúšanie. Mnohým ľuďom to skutočne zafungovalo.

Odporúčame: Tip pre všetky gazdinky: Nauč sa, ako vážiť bez váhy!

Janette Šimová kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 26.06.18 07:44

ĽŠ
karma
100.00

"Tajná zbraň" znie naozaj zaujímavo, vďaka za článok!

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 26.06.18 08:03

SK
karma
114.00

už len odtestovať

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní