Sebarozvoj s koučkou: Čo s výhradami voči sebe?

Sebarozvoj s koučkou: Čo s výhradami voči sebe?

V jadre našej bytosti sa nachádza naše pravé JA – teda to, kým a čím naozaj sme. To jadro môže byť malá kôstka, ukrytá hlboko pod dužinou, ktorú treba niekedy olúpať. Zvykneme predpokladať, že je lepšie, keď necháme dužinu zachovanú, lebo plod tak vyzerá krásne a šťavnato. Lenže práve kvôli tej šťavnatosti nemá takú životnosť, môže sa zmršťovať a meniť… Kôstka, ukrývajúca jadierko, nosiace život, je tá, ktorá nedovolí nášmu JA, aby sa stratilo. Vie, že aj pod vrstvou toho, kým sa obávame, že sme alebo toho, na koho sa hráme, je stále pravé JA. Vrstvy možno zlupovať, kôstka je tak slobodná a môže klíčiť. Ideálne sa ten proces deje tak, že postavíte svoju túžbu "olupovať sa" na tom, že sa máte radi. Nesnažíte sa "lúpať" preto, aby ste sa mali radi.

Pozri aj: Kyselina pantoténová: Ako doplniť telu tento antistresový vitamín?

depresia

Zdroj: Shutterstock®

Prejavy lásky a rešpekt

Hľadajte preto spôsob, ako môžete každý deň samým sebe prejaviť lásku. Čo za drobnosti môžete pre seba urobiť, aby ste boli voči sebe súcitný, pozorný a rešpektujúci?

Zaujme ťa: Kávičkári, pozor! Toto sú najväčšie výhody a nevýhody pitia kávy

Janett Šimková kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní