Sebarozvoj s koučkou: Čo so zraniteľnosťou?

Sebarozvoj s koučkou: Čo so zraniteľnosťou?

Najzraniteľnejší bývame, keď máme strach. Platí to však aj naopak. Keď sa cítime zraniteľní, skôr sa začneme báť. Najradšej by sme od všetkého ušli – od tej situácie, ľudí, ale hlavne čo najďalej od svojich pocitov. Nechceme, aby niekto videl náš strach a zraniteľnosť. Viete, čo som v praxi vypozorovala?

Že môžeme byť krehkí aj silní zároveň. V jeden okamih môžeme nariekať, aby sme hneď nato boli odhodlaní dobyť celý svet. Môžeme, pretože medzi tými dvomi polaritami sa stalo niečo, čo spôsobilo zmenu v našom postoji. Čokoľvek nečakané a neplánované – od rozhovoru, emailu, telefonátu, stretnutia... Alebo sa možno aj nič nestalo, len sme získali priestor v pokoji premýšľať, dopriali sme si odreagovanie, odpočinok.... Podnetov na obrat môže byť mnoho, len ich treba zavnímať. A potom im dať šancu, nech sa udejú. V činorodej chvíľke je zrazu všetko tak, ako má byť, lebo sa zaoberáme tým, čo by sme mohli, namiesto toho, čo sa nedá.

pesimistické zmýšľanie

Zdroj: Shutterstock®

Klaďte si radšej otázku „Ako“, než otázku „Prečo“. Ako sa k tomu postavím, aby som to vnímala ako príležitosť, nie ako hrozbu?

„Pesimista vidí problém v každej príležitosti, optimista vidí príležitosť v každom probléme.“

Janett Šimková kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 18.09.18 05:52

ĽŠ
karma
100.00

Stručný, výstižný a výborný článok!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní