Skutočná vôňa jesene! Čo ju symbolizuje a ako ju vniesť do domova?

Skutočná vôňa jesene! Čo ju symbolizuje a ako ju vniesť do domova?

Domov poskytuje na jeseň každému z nás útočisko. Máme sa tak kde schovať pred zimou a dažďom a teplo domova si užívať so svojimi najbližšími. Presne to robíme na jeseň najradšej – schúlime sa na sedačke, urobíme si teplý čaj a vychutnávame si to rodinné teplo, aj keď vonku práve vládne sychravé počasie. My vám prezradíme, aká je to skutočná vôňa jesene a ako ju dostať do svojho obydlia!

Jesenné koreniny

Aké koreniny vám prídu na um, keď sa spomína jeseň? Určite medzi nimi nechýba škorica, ktorá pripomína toto ročné obdobie nielen arómou, ale aj farbou. Preto môžete vôňu jesene do domova priniesť práve prostredníctvom škorice. Postačí vám na to niekoľko škoríc v celku, ktoré strategicky rozmiestnite po byte. 

Vôňa škorice sa dá aj veľmi dobre kombinovať. Vôňu jesene preto prinesie do vášho obydlia aj hrniec s vodou, do ktorej pohádžete niekoľko jesenných aróm – skombinujte niekoľko koliesok pomaranča, citróna, pár klinčekov a k tomu polámte jednu škoricu. Prevarte a nechajte na sporáku nádherne rozvoniavať.

Inšpiruj sa: Jesenné dekorácie do domácnosti: Vnes nádych jesene aj do svojho príbytku!

jesenné koreniny

Zdroj: Shutterstock®

Sviečky a oleje

Čo by to bola za jeseň, keby sme počas nej nepálili sviečky jedna radosť? Sviečky jednoducho k sychravým večerom patria, o tom sa nebudeme ani baviť. Dôležité je, aké sviečky si zaobstarať, aby u vás doma náhle rozvoniavala pani jeseň. My vám poradíme. Zvoľte vanilkovú, škoricovú, orieškovú, tekvicovú alebo gaštanovú arómu.

Ak ste skôr typ človeka, ktorý namiesto klasických sviečok využíva esenciálne oleje vo vodnej sviečke, máte výhodu! Vône môžete kombinovať tak, ako sa vám zachce. Skvele tematicky jesenne vonia škorica so zázvorom, klinček s pomarančom či rozmarín s citrónom.

tekvicové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Kuchárske umenie

Aj to, že sa najradšej obraciate v kuchyni, môže do domu priniesť jesenné vône. Neveríte? Je to tak jednoduché! Upečte si gaštany a nechajte arómu postupne putovať po byte. Namiesto klasických muffinov upečte tie s prímesou tekvice alebo do bábovky pridajte trochu škoricového korenia. A potom už len nasávajte, nasávajte a nasávajte jesennú energiu, ktorú ste si doma vytvorili rýchlo a jednoducho.

Pozri aj: Inšpirácie na jesenné líčenie: Nauč sa líčiť z videotutoriálov


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 03.11.19 14:48

KK
karma
105.00

používam sviečky s vôňou škorice alebo vanilky

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 03.11.19 15:38

MC
karma
109.00

Skutočná vôňa jesene! Na dedine ju charakterizovala kedysi " vôňa" spálenej vňate zo zemiakov a vôňa pečených zemiakov .Pamätám si aJ jesennú Bratislavu ako mesto ,kde bolo všade cítiť vôňu pečených gaštanov.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 03.11.19 16:27

MM
karma
100.00

presne, mne sa jeseň spája s pečenými zemiakmi v šupke a tiež gaštanmi

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 03.11.19 20:07

LK
karma
100.00

Pre mňa je to vôňa pečených gaštanov :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní