Šťavnaté CAKE-POPS - Netradičný dezert nielen na párty!

Šťavnaté CAKE-POPS - Netradičný dezert nielen na párty!
  • 22.08.2016
  • Barbora Vizváryová

Chystáte narodeninovú párty alebo inú oslavu a chceli by ste urobiť nejaký netradičný dezert, lenže nápady vám dochádzajú? Cake-pops sú tým pravým, čím môžete potešiť svojich hostí. Na prípravu sú jednoduché a pre hostí zaujímavé.

Je to úplne variabilný dezert. Môžete doň dať v podstate čokoľvek, je to úplne na vás. To isté platí aj pri dekorovaní. Môžete použiť akúkoľvek polevu, pridať rôzne ozdoby alebo z nich urobiť vtipné postavičky. Cake-pops sa stali veľmi obľúbeným dezertom aj na svadbách, lebo sú lákavé na pohľad, šťavnaté vo vnútri a v porovnaní s inými zákuskami sú celkom malé, takže môžete ochutnať aj iné dezerty.

Existujú dva druhy cake-pops, ktoré môžete pripraviť. Buď si kúpite silikónovú formu určenú na cake-pops, upečiete v nich cesto a tieto malé guľôčky budete na paličke polievať čokoládou. Alebo si najprv upečiete cesto na plechu, potom ho rozmrvíte a pridáte doň tvaroh, nutelu, džem... Jednoducho čokoľvek, aby cesto bolo vlhké a dali sa z neho tvarovať guľôčky, ktoré budeme tiež polievať čokoládou a zdobiť. Dnes vám ukážem recept na ten druhý spôsob, ktorý je podľa mňa lepší, lebo výsledný dezert je šťavnatý.

Odporúčame prečítať: Muffiny s prekvapením pre všetky zvedavé deti

 Budeme potrebovať:

  • čokoládovú piškótu – môžete použiť svoj osvedčený recept  (netreba však mať cesto príliš nadýchané, ťažšie sa potom bude drobiť a nemusíte tiež dávať veľa oleja)
  • lieskovo-orieškový alebo čokoládový krém (napríklad Nutella)
  • kyslý džem (napríklad marhuľový)
  • rum
  • citrónovú šťavu
  • tmavú čokoládu
  • bielu čokoládu
  • smotana na šľahanie
  • ozdoby

Postup:

1. Upečieme čokoládovú piškótu. Cesto príliš nešľahajte a nedávajte veľa prášku do pečiva. Ja som ju piekla podľa pravidla: koľko vajíčok, toľko lyžíc cukru a múky a použila som 4 vajíčka. Piškótu necháme úplne vychladnúť a potom ju rozdrobíme do misy.


2. Pridáme asi 2 polievkové lyžice lieskovo-orieškového krému, 2 lyžice marhuľového džemu, trochu rumu a trochu citrónovej šťavy. Citrónovú šťavu som pridala preto, aby bolo cesto kyslejšie, takže ak ho chcete skôr sladké, šťavu nedávajte.

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

3. Z cesta tvarujeme guľôčky. Z čokolády a smotany na šľahanie si pripravíme polevu tak, že čokoládu nasekáme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Miešame, dokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí. Ak máte nejakú svoju overenú čokoládovú polevu,  pokojne ju použite.


4. Zoberieme si paličku na cake-pops, namočíme jej koniec do polevy a zapichneme asi do polovice guľôčky. Takto pripravené ich dáme približne na 30 minút do mrazničky, aby boli poriadne tuhé. 

Odporúčame prečítať: Famózne čokoládové brownies

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

5. Tým, že sme ich dali do mrazničky aj spolu s paličkami a trochou čokolády, budú na guľôčkach dobre držať. Teraz ich ponoríme do polevy, prebytočnú polevu necháme stiecť a môžeme dekorovať. Zapichneme ich napríklad do polystyrénu a necháme stuhnúť.

Odporúčame prečítať: Jednoduché a rýchle kokosové pusinky

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

Cake-pops máme hotové! Teraz ich len premiestnime do nejakej vhodnej nádobky a môžeme podávať. Polevy nemusia byť len čierne a biele. V obchodoch sa už dajú nájsť rôzne farebné polevy a ozdoby, takže sa s cake-pops môžete vyhrať.

Spôsob podávania je tiež rôzny. Ak by sa stalo, že vám guľôčky na paličke držať nebudú, alebo sa vám s nimi nechce tak hrať, môžete ich položiť na tanierik a nechať uschnúť takto.

 

Prajem vám veľa zábavy, ale hlavne dobrú chuť!

cake-pops, pop-cakes, párty dezert, šťavnatý dezert, čokoládový dezert, svadobný dezert

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Barbora Vizváryová

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

13 komentárov

Iveta Moravčíková 22.08.16 09:28

IM
karma
100.00

dakujem za recept

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 22.08.16 13:47

ĽK
karma
106.00

vyzerá celkom jednoducho a zaujímavo :-)

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 22.08.16 14:11

LK
karma
100.00

Toto som už niekde videla :)

  • 0
Odpovedať

Karin Szabóová 22.08.16 15:06

KS
karma
-1.00

paráda :)

  • 0
Odpovedať

Anna Majdáková 22.08.16 18:40

AM
karma
-1.00

vyzerajú chutne :-)

  • 0
Odpovedať

Katarina Hovancova 22.08.16 22:23

KH
karma
86.00

určite vyskúšam, vyzera to super

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 23.08.16 16:56

karma
108.00

To je perfektné.Dobrý tip na oslavy.

  • 0
Odpovedať

Dana Kobíková 23.08.16 18:58

DK
karma
-1.00

Niekedy vyskúšam !

  • 0
Odpovedať

Iveta Sýkorová 30.08.16 22:32

IS
karma
-1.00

Obľúbená pochúťka detí!

  • 0
Odpovedať

Adriána Jakubová 31.08.16 09:19

AJ
karma
-1.00

jednoduché, zaujímavé a určite aj veľmi chutné

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 08.09.16 16:36

JK
karma
100.00

Jednoduché a chutnučké

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 19.12.16 20:38

ľO
karma
-1.00

na párty ako stvorené

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 19:13

MZ
karma
-1.00

Krásne a chutné :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní