Koľko šiat potrebuje nevesta na deň D? Rátaj spolu s nami!

Koľko šiat potrebuje nevesta na deň D? Rátaj spolu s nami!
  • 04.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Ste za klasiku a svoj svadobný deň si chcete užiť v bielych svadobných šatách? Máme pre vás dobrú správu. Budete potrebovať viac ako jedny šaty. Farba a štýl sú na vás, ale ak túžite po bielej, aby ste si atmosféru dňa zachovali čo najdlhšie, pokojne pri nej môžete ostať. Koľko bielych šiat môže mať nevesta? 

Odporúčame: Ako vybrať svadobnú kapelu? Riaď sa týmito základnými otázkami!

bohaté svadobné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

svadobné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Svadobné šaty

Biela, ivory a všetky ich odtiene. Biele svadobné šaty nás naučila nosiť kráľovná Viktória. Po uši zamilovaná do svojho nastávajúceho si vybrala skromnú farbu, no vytvorila trend, ktorý nasledujeme aj dnes. Biela by mala prezentovať aj nevinnosť a panenstvo, ktoré sa s rozvojom kresťanstva cenilo stále viac. Len skutočná panna teda mohla k oltáru vykročiť s nesklonenou hlavou.

wedding dress

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Šaty na redový tanec

Polnoc obyčajne patrí redovému, venčekovému alebo klobúkovému tancu. Hostia za poplatok tancujú s nevestou alebo so ženíchom. Niekedy tancujú obaja naraz. Ak polnočnému tancu predchádza čepčenie, nevesta tancuje v kroji. Ten môže byť tiež biely, no je zároveň bohato zdobený, vyšívaný a dekorovaný drobnými kamienkami, perličkami, flitrami a korálkami.

nesvadobné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Popolnočné šaty

Tieto šaty by mali byť stále elegantné, no menej honosné ako svadobné šaty. Naznačujú, že sa začína neformálna časť svadobnej oslavy. Väčšina neviest si vyberá šaty, ktoré sú ľahšie, najmä ak sú ich svadobné šaty bohaté. Po polnoci sa tak odľahčíte, prezlečiete sa do pohodlných šiat a na nohy si môžete dať pohodlnejšie topánky, dokonca aj tenisky. Rovnako sa po polnoci zvyknú prezliekať a najmä prezúvať družičky a svadobné mamky.

popolnočné šaty na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Šaty na ráno po svadbe

Myslite aj na to, že ďalšie šaty budete potrebovať ráno po svadbe. Obyčajne sa totiž organizuje stretnutie s hosťami, ktorí prespávajú na rovnakom mieste alebo s inými ľuďmi, ktorí sa na svadbe nemohli zúčastniť. Môže to byť slávnostnejší obed (keďže mnohí nezvykneme byť na nohách po svadbe, aby sme stihli raňajky) alebo menšia garden party.

Neprehliadni: Čepčenie nevesty: Originálny zvyk, ktorý nesmie chýbať na svadbe!

popolnočné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Šaty na svadobnú cestu

Ak odchádzate na svadobnú cestu hneď po svadbe, máte nárok ešte na jedny šaty. Aj keď na cestovanie sú iste pohodlnejšie nohavice a do lietadla si skôr vezmeme tenisky ako topánky na podpätku. Ak ale hľadáte dôvod na to, aby ste si dopriali ešte tie jedny šatky, ktoré už obkukávate mesiac, tu ho máte.

šaty na svadobnú cestu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Svadobné šaty a prezliekanie počas svadby by vám malo robiť radosť. Ak ste do svojich svadobných šiat zamilovaná a cítite sa v nich pohodlne, prezliekanie môžete vynechať úplne. No ak rada hľadáte dôvody na kúpu šiat, tu ich máte hneď päť. Príjemne prezliekanie. :)


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Jana Komadová 10.04.19 16:20

JK
karma
100.00

Ako pre koho dcéra mala svadbu pred rokom a celý večer mala svadobné šaty

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 22.09.21 14:42

KS
karma
133.00

Ja som mala troje, svadobné, kroj a popolnočné :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní