Svadobné koláčiky: Candy bar, z ktorého neostane ani omrvinka

Svadobné koláčiky: Candy bar, z ktorého neostane ani omrvinka
  • 18.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

VAROVANIE: Pred čítaním tohto článku si uvarte šálku čaju alebo kávy a stále si opakujte, že hlad je len skrytý smäd. Alebo to jednoducho vzdajte a rovno si otvorte tabuľku čokolády. Ani my by sme bez nej tento článok nedokázali pripraviť. Svadobné koláče sú sladkou bodkou za hlavným chodom. Kedysi sa servírovali na tanierikoch alebo etažéroch priamo na stoly, no dnes sú pekne vystavené na sladkom stole, ktorý voláme aj candy bar.

Pozri aj: Ako oznámiť zásnuby rodine a známym: Inšpiruj sa týmito nápadmi!

cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Vkusne uložené dobroty, naaranžované na inventári podľa témy svadby, farebne zladené, čerstvé a krásne voňavé. Candy bar si mnohí vysvetľujú nesprávne ako stôl s cukríkmi, gumenými medvedíkmi a tak podobne. Pokiaľ ale nemáte na svadbe kŕdeľ detí, bude to zbytočne investovaný čas, peniaze a priestor. Koláčiky sú oveľa lepšia voľba.

Brownies

Tieto koláčiky sú taký malý zázrak. Je to vlastne len čokoláda v inej forme a trošku upečená. Minimum múky, ktorá sa do tohto zákusku pridáva, sa stará o to, aby bol krásne mäkký. Ozdobiť ho môžete práškovým cukrom, ak máte radi sladšie zákusky alebo mandľovými hoblinami.

brownies

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Cheesecake

Tento zákusok sa pripravuje na viacero spôsobov. Klasický pečený cheesecake je svetlým zákuskom zo syra a chutí takmer vanilkovo. No cukrári už dávno vymysleli množstvo variantov tejto mimoriadne obľúbenej sladkosti. Čokoládový je must have, no poleva môže byť aj z rôzneho ovocia, príchuť mu môže dať aj likér alebo káva. Koláčik sa servíruje narezaný na kúsky. Preto nezabudnite upozorniť čašníkov, aby ho pred príchodom hostí pokrájali. 

čokoládový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

iné cukrovinky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Cookies

Čokoládové sušienky nie sú len pre deti. Sú maškrtou, ktorá sa fantasticky hodí ku káve, dá sa s ňou ľahko podeliť a jej maslová chuť je proste super. Ak máte na svadbe aj deti, požiadajte cukrárku, aby namiesto (alebo okrem) čokoládových kúskov pridala do sušienok aj lentilky alebo želatínových medvedíkov.

cookies

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Makarónky

Sladké pusinky z krehkých škrupiniek alebo marakóny, makrónky či le macaroon. Sú vyrobené z vaječných bielkov, cukru a mandľovej múky. Neuškodia ani ľudom s alergiou na lepok. Ich farebnosť je nekonečná, môžete ich pomaľovať jedlou striebornou alebo zlatou farbou, vaším monogramom alebo akýmkoľvek iným vzorom. Dokonale sa teda prispôsobia farbe a téme svadby a sú jednoducho čarovné. Dodajú celému sladkému stolu francúzsku eleganciu.

macaronky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

makronky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Panna cotta

Z Francúzska sa presunieme cez hranice do Talianska. Odtiaľ pochádza náš ďalší dezert, ktorý je jednoduchý a v preklade znamená doslova „varená smotana“. V smotane sa varí aj želatína, mlieko a cukor. Výsledok pripomína puding, ktorý sa zdobí ovocím podľa sezóny a chuti a servíruje sa v maličkých téglikoch z plastu alebo zo skla s lyžičkou.

panna cotta

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Tartletky

Maličké koláčiky, jednohubky či dvojhubky plnené krémom v maslovom košíčku. Plnku si môžete vybrať svetlú, tmavú alebo farebnú, ovocnú. Vrch tartletiek sa zdobí najčastejšie ovocím, v zimných mesiacoch orieškami alebo čokoládovými hoblinkami. Prispôsobiť si ich môžete akokoľvek, farebne k výzdobe alebo podľa svojich obľúbených príchutí.

tartletky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

tartletky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Tiramisu

Názov tohto koláčika pochádza z talianskeho tirami su, čo voľne preložené znamená „zlepši mi náladu“. Na vašej svadbe bude nálada skvelá, ale prečo si ju ešte trošku nevylepšiť? Recept na tiramisu asi poznáte. Pozostáva z vrstiev piškót namočených v esprese, mascarpone a snehom s rumom alebo marsalským vínom. Koláčik je bohato posypaný horkým kakaom, ktoré krásne kontrastuje so sladkou plnkou.

tiramisu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Ak máte výhrady k tomu, že tieto koláčiky nie sú typicky slovenské, pokojne si vytvorte sladký stôl podľa seba. Naplniť ho môžete kysnutými závinmi, moravskými koláčmi, tvarohovými a lekvárovými dobrotami. Nechajte si ich pripraviť podľa starých receptov, aby chutili presne tak, ako si ich pamätáte z detstva. Dobrú chuť ;)


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 18.04.19 06:55

ĽŠ
karma
100.00

Dobré varovanie v úvode....!

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 18.04.19 10:42

MC
karma
109.00

Mne sa tie amerikanizmy pletú, radšej si dám slovenskú ťahanú štrúdľu .

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 21.04.19 17:55

MM
karma
100.00

veľmi lákavé, hlavne tie ovocné a podobné poháre som robila teraz k sviatkom

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 16.05.19 21:33

JK
karma
100.00

Mňamký krásné a určite chutné

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 22.09.21 14:53

KS
karma
133.00

Oproti klasickým koláčom je candy bar super spestrením aspoň pre deti. My sme na candy bare mali makrónky a rôzne čokoládky a cukríky pre deti a klasické koláče po stoloch :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní