Jesenné svadobné zákusky: Buď iná a zabudni na klasickú svadobnú tortu!

Jesenné svadobné zákusky: Buď iná a zabudni na klasickú svadobnú tortu!

So svadbou súvisí mnoho dôležitých vecí, ktoré je potrebné zariadiť. Jednou z nich je aj svadobná torta, ktorá by mala byť oku lahodiaca a zároveň by mala byť chutná. Mala by osloviť nielen mladomanželov, ale aj svadobných hostí. No okrem torty sú dôležité aj zákusky, ktoré sú potešením pre svadobných hostí. Už dávno je vo zvyku, že sa na svadobných stoloch nachádzajú aj zákusky, ktorými môžu hostia zahnať svoj hlad alebo si pochutnať na niečom sladkom. Poprípade v dnešnej modernej dobe je trendy candy bar, ktorý je plný maškŕt.

Ak chcete byť aj vy moderní a radšej by ste namiesto svadobnej torty zvolili zákusky, tak máme pre vás inšpiráciu. Jeseň je obdobím, ktoré praje novým zaujímavým chutiam. Zabudnite teda na klasické punčové rezy. Ani príchute ako jahoda či citrón v tomto období neoslovia. Jeseň je o tekvici a výraznejších koreniach či chutiach. Pre jeseň je typický jablkový zákusok (apple pie) či mrkvový koláč. Potešte aj vy svojich hostí niečím iným, netradičným a chutným zároveň.

Vyberte si jednu z alternatív ku svadobnej torte alebo pokojne aj všetky.

Odporúčame: Korona a svadba: Pozrite sa, ako vtipne ju poňali niektoré páry

Tekvicové koláčiky, karamelové jablká i škoricové rolky

Zdroj: pinterest.com

Tekvicové koláčiky, karamelové jablká i škoricové rolky

Nič v tomto období nekričí po pozornosti viac, ako tekvicové koláčiky. Tekvicové zákusky sú medzi nami obľúbené a ak siahnete po ich mini verzii, tak budete mať pre hostí k dispozícii sladké jednohubky.

Pre toto obdobie sú typické aj jablká v karameli, ktoré sú navyše krásne fotogenické. Možno ich nevýhodou je, že sú lepkavé a hostia sa môžu zašpiniť, ale na druhej strane sú chutné a vaši hostia im určite neodolajú (predovšetkým deti na svadbe). A navyše, dokážu poriadne zasýtiť!

Ďalšou pochúťkou sú škoricové rolky, ktoré sú známe aj pod názvom škoricové slimáky. Škorica je zároveň vianočným korením, preto vašich hostí takými teplými rolkami pripravíte na toto čarokrásne obdobie.

Tekvicové makrónky, churros, donuty

Zdroj: pinterest.com

Tekvicové makrónky, churros, donuty

Makrónky sú trendom, ktorý sa oplatí zakomponovať do candy baru alebo z nich vytvoriť svadobnú tortu. Už nejakú tú dobu sú trendom, ktorý volia mnohé nevesty. A ak do nich pridáte trošku tekvicovej príchute či iné korenia (zázvor, škorica,...), tak sa hodia aj do tohto jesenného obdobia.

Churros predstavuje sladké paličky, ktoré dokonalo chutia so šľahačkou a roztopenou čokoládou. Ak máte v pláne hostí potešiť čokoládovou fontánou, tak okrem ovocia im môžete ponúknuť aj túto pochúťku.

A čo by to bolo za svadbu bez donutov s javorovým sirupom či so škoricou? Tie na jesennej svadbe určite chýbať nemôžu!

Zaujme ťa: Tekvice vo svadobnej výzdobe: Vyčaruj si pravú jesennú náladu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná hostina

Čo čítajú ostatní