Ako ozdobiť tortu v roku 2023? Toto sú TOP trendy ďalšieho roka

Ako ozdobiť tortu v roku 2023? Toto sú TOP trendy ďalšieho roka

Svadobná torta je niečo viac než len niečo, čo sa podáva po večeri. Je to hlavný moment pre zábavné fotenie a rozšírenie vašej svadobnej výzdoby. Tak prečo ju neurobiť o niečo viac zaujímavejšiu? Rok 2023 je veľkým prísľubom v oblasti kreativity. Podľa všetkého si páry uvedomujú, že nemusia voliť len tradičné torty. Od čias minulých sme sa posunuli výrazne vpred a svadobný torty dostali nový šmrnc.

Už to nie sú len jednoduché svadobné torty obalené fondánom poprípade ozdobené krémom. Čoraz viac páry volia rôzne farebné svadobné torty, ktoré dokážu zaujať o niečo viac. Kedysi obyčajné biele torty boli nahradené napríklad takými čiernymi svadobnými tortami, veľkým trendom boli a rovnako ešte stále aj sú nahé svadobné torty či dokonca mini svadobné torty pre každého hosťa.

Páry si teda uvedomujú, že aj svadobnú tortu a jej vzhľad môžu prispôsobiť svojej estetike a štýlu svojho výnimočného dňa.

Trendy pre rok 2023 – svadobné torty

Trendy svadobných tort na rok 2023 sú dôkazom toho, že páry budú chcieť prelomiť zaužívané zvyklosti. Od farebných, nových úprav tort inšpirovaných vintage štýlom až po neočakávané kvetinové detaily a jedinečné konštrukčné prvky.

Odporúčame: Rebrík ako dekorácia na svadbe: Inšpirácie, ako ho zakomponovať do výzdoby

elegantná svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/hochzeitkoeln/

1. Svadobné torty s oddelenými poschodiami

V roku 2023 sa nezameriavajte len na chuť torty alebo jej farbu, ale väčší dôraz klaďte na iné typy dekoratívnych detailov, ktoré môžu byť jej súčasťou. Veci ako obruče, priehľadné oddeľovače či dokonca skryté stojany, ktoré vytvárajú ilúziu levitácie sú zábavným spôsobom, ako nechať tortu vyniknúť a podstaviť ju do centra pozornosti.

Pozri aj: Viva Magenta – Pantone farba roka 2023: Ako ju zakomponovať do svadby?

kvetinová svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/ivoryandvineco/

2. Špirálové svadobné torty

Svadobné torty zdobené kaskádovitými kvetmi ste už možno videli, ale tento trend svadobných tort na rok 2023 posúva tento koncept na úplne novú úroveň. Detaily, ako sú točené cukrové vlákna, štrukturálne víry a zložité ručne vyrábané akcenty, napríklad cukrové kvety alebo motýle, budú svadobné torty obklopovať efektom vodopádu. Konečný výsledok pôsobí rozmarne a romanticky.

Lambethská torta

Zdroj: pinterest.com/curlygirlkitchen/

3. Lambethská torta

Jej vznik sa datuje na začiatok 20. storočia. Ide o tradičný britský typ torty zdobený zložitým lemovaním, šnúrkami, rozetami a inými ozdobnými prvkami. Torty zvyčajne v pastelovej farebnej palete ružovej, fialovej, žltej, zelenej alebo modrej sú zakončené jasne červenými čerešňami, ktoré dotvárajú jej vzhľad inšpirovaný starými časmi.

textúrovaná svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/theknot/

4. Textúrované svadobné torty

Tento elegantný trend svadobných tort na rok 2023 vás zaujme, ak máte radi minimalistické, umením inšpirované vzory. Monochromatické textúrované torty, ktoré preklenujú medzeru medzi jednoduchými svadobnými tortami a veľmi detailnými poschodiami, vám poskytnú to najlepšie z oboch svetov. Zjednodušená farebná paleta zmierňuje celkový vzhľad torty, ale pri bližšom pohľade na ňu je vidieť, že vďaka detailom zďaleka nie je nudná.

Neprehliadni: Perlové náušnice: Trend roka, ktorý bude v centre pozornosti aj ten ďalší

poschodová svadobná torta

Zdroj: pinterest.com/thebridestory/

5. Poschodové svadobné torty

Poschodové torty hlásia svoj návrat. Teraz, keď sú veľké svadby opäť v plnom prúde, musia byť dezerty rovnako pôsobivé – veď čo by to bolo za oslavu bez torty? Mimoriadne vysoké torty (sedem ma viac poschodí) sa budú týčiť nad stolmi s dezertmi, vytvoria ústredný bod na mieste vašej hostiny a poskytnú vám dokonalú príležitosť na fotografovanie pri krájaní torty.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná torta

Čo čítajú ostatní