Jesenné svadobné farby: 9 inšpirácií na okúzľujúcu jesennú výzdobu

Jesenné svadobné farby: 9 inšpirácií na okúzľujúcu jesennú výzdobu

Kedysi si nevesty pre svoj veľký deň vyberali leto a krásne slnečné počasie, ktoré by im nepokazilo čaro daného dňa. No dnes sú žiadané predovšetkým jesenné svadby, ktoré majú neskutočné čaro. Keď príde jesenná sezóna, všetkých ohúria najmä pestrofarebné listy stromov, ktoré sa dajú pomerne ľahko zakomponovať aj do svadobnej výzdoby. Pre jeseň je typická pestrá škála farieb, ktoré vytvárajú perfektné možnosti pre kombinovanie a kreatívne vyžitie sa pri dekorovaní svadobnej sály, kostola a pod.

Keď ste sa aj vy rozhodli pre jesennú svadbu, tak majte na pamäti, že pre jeseň nie sú typické len tie farebné kombinácie a farby, ktoré vidíte v prírode (ohnivo červená, pomarančová, žltá a sem-tam zelená). Pre jeseň sú príznačné aj ohromujúce neutrálne ba až zemité tóny, ktoré sa dajú ľahko kombinovať. Aké farby teda voliť pre jesennú svadbu? Ako vniesť do jesennej svadby čaro tohto obdobia?

Pozri aj: Svadobné rukavice ako módny trend i vďaka pandémii: Aké zvoliť?

nechtíková, čierna a brusnicová svadobná výzdoba

Zdroj: pinterest.com

Nechtíková, čierna a brusnicová

Žltá nechtíková farba inak známa aj ako marigold, je presne tou farbou, ktorú budete chcieť mať na svadbe. Už len taká vysoká sviečka vo farbe nechtíka dokáže zahriať pri srdci. Krásne ladí s neutrálnymi tónmi, no rozumie si aj s ohnivou červenou alebo tmavou zelenou. Toto je presne tá jesenná kombinácia, ktorá sa zapáči každej neveste.

Okrem nechtíkovej sa do centra pozornosti dostáva aj čierna, ktorá je už nejakú tú dobu medzi nevestami žiadaná. Aj keď na prvý pohľad pôsobí temne, ak ju skombinujete so správnymi prvkami a farbami, bude svadobná hostina o niečo náladovejšia. Čierna a biela idú dokopy, no pri svadobnej výzdobe siahnite skôr po iných kombináciách, ktoré spolu pôsobia luxusne. Ide predovšetkým o zlaté a strieborné prvky alebo dekorácie so starožitným puncom.

V jesennej palete farieb určite nesmie chýbať ani brusnicová farba. Táto farba predstavuje dokonalú rovnováhu medzi sýtočervenou a hravou ružovou. Brusnicová farba si krásne rozumie s bordovou, ale aj čiernou, vďaka čomu dosiahnete zaujímavý kontrast.

lesná zelená, terakotová a bridlicová sivá svadobná výzdoba

Zdroj: Shutterstock®

Lesná zelená, terakotová a bridlicová sivá

Po lesnej zelenej sa oplatí siahnuť vtedy, keď plánujete vonkajšiu svadbu. Síce to v tomto období nie je úplne bežné, ale aj počas jesene sa konajú vonkajšie svadby. Dávajte si však pozor, s čím túto farbu skombinujete, pretože miestami môže byť ťažké začleniť ju do svadobnej výzdoby. Krásne si však rozumie s drevom a drevenými prvkami a rovnako aj so zlatom, a teda zlatými dekoráciami. Očarujúca môže byť aj v kombinácii s vínovou.

Keď sa povie jeseň, mnohým napadne kombinácia oranžovej a červenej. No keď k tomu primiešate aj trochu ružovej, tak získate krásnu terakotovú farbu, ktorá sa dá využiť pri realizácii letnej svadby, ale aj tej jesennej. Rozumie si predovšetkým s teplými tónmi a tak ju môžete pokojne skombinovať s nechtíkovou farbou.

Sivou sa nedá nikdy nič pokaziť. Táto farba vás jednoducho chytí za srdce a prinúti vás začleniť ju do jesennej výzdoby. Skvelo ladí s odtieňmi sýtej fialovej, ale aj svetlejšími odtieňmi sivej či žltej.

tekvicová, slivková a medená výzdoba

Zdroj: pinterest.com

Tekvicová, slivková a medená

Samozrejme, nesmieme vynechať ani typickú farbu pre toto obdobie, ktorou je tekvicová – tá kričí na nás z každej strany. Ide o farbu inšpirovanú prírodou, ktorá nemusí byť čisto len oranžová. Pokiaľ sa rozhodnete pre túto farbu, tak ju skombinujte s neutrálnymi odtieňmi bielej, šedej alebo krémovej. A keďže tekvice sú typické pre toto obdobie, bolo by hriechom nezakomponovať ich do výzdoby.

Rôzne odtiene fialovej môžu pôsobiť temne, preto sa mnohí domnievajú, že toto nie je tá pravá farba pre svadobnú výzdobu. No slivková farba by mala mať výnimku, pretože krásne ladí s tmavšími kvetmi, zeleňou a vytvára dokonalý kontrast k svetlejším prvkom. Ak ju nechcete ako ústrednú farbu na svojej svadbe, tak voľte aspoň malé doplnky v tejto jesennej farbe.

Medená farba si získala svoje miesto už na mnohých svadbách a pokiaľ chystáte práve jesennú, tak určite po nej siahnite. Meď je ohromujúca a na svadobných stoloch pôsobí luxusne a miestami vintage. Či už zvolíte vázy na kvety s medeným lemom alebo čisté medené príbory a iné prvky, tak nezabúdajte na to, že meď si skvelo rozumie s fialovými, žltými i modrými tónmi.

Zaujme ťa: Svadba v štýle Art Deco: Aké prvky by na nej nemali chýbať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobná výzdoba
jesenná svadba

Čo čítajú ostatní