Kvety na svadbu v roku 2023: Čo bude trendy a čo už nie?

Kvety na svadbu v roku 2023: Čo bude trendy a čo už nie?

Po výbere miesta svadby a výbere dodávateľov je ďalším dôležitým bodom výber svadobných kvetov. Nielen do svadobnej kytice, ale aj kvetov do svadobnej výzdoby. Napríklad také aranžmány pozdĺž obradnej uličky dokážu zdôrazniť celkovú estetiku a umocniť celý zážitok zo svadby.

Podľa odborníkov sa v tomto roku máme skutočne na čo tešiť, pokiaľ ide o kvety na svadbu. Jasné, odvážne palety farieb, jedinečné centrálne vázy a výrazné závesné inštalácie sú tým, čo v tomto roku zaujme. Na svadbe v roku 2023 uvidíte predovšetkým množstvo sezónnych kvetov, ktoré budú v danom období dostupné. Takto podľa všetkého prispejete k udržateľnosti a rovnako tak aj ušetríte, pretože vaše kvetinárky nebudú nútené zháňať kvety, ktoré v danom období až také dostupné nie sú.

Odporúčame: Aké si vybrať svadobné šaty v roku 2023? 5 trendov tohto roka, ktoré zaujmú

Jedinečné palety farieb, menej zelene

Farby budú vládnuť tomuto roku, a to aj najmä preto, že inštitút Pantone vyhlásil za farbu roka odtieň Viva Magenta, čo je odvážna farba, ktorá sa však dá ľahko zakomponovať aj do svadobnej výzdoby. Svoju chvíľu v tomto roku zažijú aj sýtejšie farby, ako je modrá, olivovo zelená a hrdzavá.

A keďže viac párov sa bude spoliehať na odvážnejšie farebné palety, podľa profesionálov výrazne klesne používanie zelene. Namiesto zelene sa do popredia dostanú iné aranžmány či doplnky, ktoré dotvoria výzdobu. Dekoratéri majú v obľube najmä zlaté paprade, kvitnúci jazmín či rebríček.

Preplnené ceremoniálne uličky a bohaté kulisy

Váš obrad je úvodným aktom vášho dňa a hneď po príchode hostia zažijú veľký „WOW" moment, ktorý udáva tón nasledujúcemu veľkolepému večeru. Z toho dôvodu odborníci tvrdia, že hlavným trendom v tomto roku bude bohatá výzdoba svadobných uličiek, oblúky a kvetinové pozadia.

Kľúčové detaily? Uličky a pozadia. Aj naďalej budeme vidieť veľa snových uličiek, svadobných oblúkov a pozadí. Takže sa nebojte trošku odviazať, pretože v tomto roku bude platiť, že čím viac kvetov vo výzdobe použijete, tým lepší a krajší výsledok docielite.

Zaujme ťa aj: Ako ozdobiť tortu v roku 2023? Toto sú TOP trendy ďalšieho roka

Jedna kvetina bude v centre pozornosti

Rozmanitosť môže byť korením života, ale nie v tomto roku. Pokiaľ ide o svadobnú výzdobu, odborníci tvrdia, že je lepšie zvoliť menší počet druhov kvetov. Prichádza teda trend používania menšieho počtu odrôd kvetov v aranžmánoch a masové zoskupovanie jedného druhu kvetov pre väčší efekt vo veľkých inštaláciách.

Podľa všetkého sa do aranžmánov vracia jemná kvetina, ktorá bude ústredným prvkom. A popravde, z nej dokážete spraviť celú výzdobu. Nepotrebujete nič viac, len gypsomilku. Okrem nej však môžete siahnuť aj po hortenzii, ružiach a sasanke, ktoré rovnako patria medzi najobľúbenejšie druhy kvetov.

Netradičné a výrazné dekorácie

Preč s klasickými bielymi vázami či zaváraninovými fľašami. Profesionáli tvrdia, že tieto kedysi obľúbené nádoby sú na ústupe a do popredia sa dostávajú nové, skvelé možnosti. Podľa všetkého sa čoraz viac budú na stoloch objavovať čierne nádoby, ktoré rovnako pôsobia elegantne. Okrem nich však môžete voliť aj rôzne tónované sviečky.

Zmení sa však aj celkový tvar aranžmánov. Tradičné stredové dekorácie budú nahradené rozmanitými dekoráciami, ako sú napríklad retro stolové lampy, stromy či rôzne vázy s ornamentmi.

Menšie, výraznejšie kytice

Masívne, preplnené svadobné kytice boli trendom celé roky. V tomto roku sa to však mení a tento štýl je tak na ústupe. Svadobné kytice sa budú zmenšovať. Už žiadne ťažké kaskádovité kytice, ktoré prekrývali dizajn svadobných šiat.

Ak netúžte ani vy po ničom veľkolepom, zvoľte menšiu kyticu, ktorá vám padne akurát tak do ruky.

Neprehliadni: 13 inšpirácií, ako vyzdobiť auto na svadbu: Vsaď na jedinečnosť a štýl


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobná kytica
svadobná výzdoba

Čo čítajú ostatní