Kapela na svadbu je dôležitý článok, ktorý má v rukách zábavu vašich hostí

Kapela na svadbu je dôležitý článok, ktorý má v rukách zábavu vašich hostí

Úloha svadobnej kapely nie je jednoduchá. Veď splniť nároky vkusu vás ako svadobného páru, ale pritom dokonale zabaviť všetkých účastníkov, to chce skúsených hudobných majstrov. Výberu kapely by ste teda mali venovať naozaj dostatok pozornosti.

Milovníci rocku, popu, klasickej huby alebo oldies – títo všetci sa vám zídu v najkrajší deň vášho života na hostine. Ako zladiť ich očakávania, aby nik nebol sklamaný a nepresedel celý večer v nude? Predpokladom na to je profesionálna kapela na svadbu s odžitými koncertmi, rokmi skúseností a najmä s komunikačnými zdatnosťami. Ako totiž hovorí Ľubomír Šimkovič, skúsený harcovník a basgitarista kapely What else?!, vedieť sa dohodnúť je kľúčové: „Vždy sa snažíme skonzultovať so svadobčanmi repertoár vopred. Zistiť akú hudbu majú radi, aká je skladba hostí, či sú tam mladší alebo starší, či chcú aby sme im hrali svadobný tanec, nejakú konkrétnu pesničku. Niekedy výber nechávajú na nás, s tým, že veď vy viete spraviť zábavu.“

Pozri aj: Moderné pesničky na svadbu: Tieto budeš počuť v tomto roku na mnohých svadbách

Nik nepozná hostí lepšie, než vy sami. Niekedy sa však pozvánky vymknú z kontroly – dnes už majú svadby najrôznejšie podoby, od záhradných garden párty, cez elegantné na štýl recepcie, až po tradičné s obrovským počtom hostí, ktorých ako nevesta či ženích uvidíte po prvý a posledný raz v živote. Je logické, že takúto zmes vkusu na hudbu je ťažko uspokojiť naraz. Úspech bude mať kapela, ktorá s tým vopred ráta a je schopná sa prispôsobiť. Pesničky na želanie, ak je v možnostiach kapely ich zahrať a zaspievať, sú vždy riešením. „Ľudia sa bavia na klasických skladbách, ktoré poznajú a vedia si s nami zaspievať. Neraz sa stalo, že ženích hral s kapelou niektorú skladbu na bicích alebo gitare alebo spieval. To vždy povzbudí atmosféru a hostí ešte viac sa zabaviť a odviazať,“ popisuje Ľubo Šimkovič.

Široký repertoár by mala mať každá hudobná skupina na svadbu. V prípade kapely What else?! sa publikum môže tešiť na veľký výber rocku, svetovej pop-music, ale aj československých hitov, ktoré si zaspieva každý. Oldies hity a svetové fenomény, ako sú Queen, Elvis Presley, Rolling Stones, ale aj filmová hudba napríklad z Hriešneho tanca, to všetko tvorí mix koncertu tejto eventovej kapely.

Zaujme ťa aj: Kvety na svadbu v roku 2023: Čo bude trendy a čo už nie?

hudobná skupina WHAT ELSE

Zdroj: whatelse.sk

Ak ale chcete svadbu zameranú na jeden štýl a typ hudby, nie je to problém. „Hrali sme aj tematické svadby, ktoré mali presne stanovený scenár v konkrétnej téme ako disco, šesťdesiate roky alebo country. Hrali sme aj vyslovene metalovú svadbu, ktorá bola celá v čiernom a na zámku, to bol zážitok,“ rozpráva o skúsenostiach zo svadieb Ľubo. Vyše sto odohratých svadieb v portfóliu tejto kapely už prinieslo mnohé zaujímavé interakcie, výsledkom však bola vždy vynikajúca zábava hostí.

A o tú práve ide. Vyberajte si preto hudobných nadšencov, ktorí majú svadby a ľudí radi, dokážu sa hosťom naplno venovať a všestranne reagovať na ich požiadavky.

Neprehliadni: Šaty pre svadobnú mamu: Zažiarte i vy v tento výnimočný deň!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobný program

Čo čítajú ostatní