Svadba v štýle Art Deco: Aké prvky by na nej nemali chýbať?

Svadba v štýle Art Deco: Aké prvky by na nej nemali chýbať?
  • 28.08.2020
  • Michaela Kožáková

Plánujete svadbu? Máte radi trblietky, glamour, hollowoodsky štýl presne tak, ako vo filme The Great Gatsby? Tak potom svadba s témou Art Deco je tým pravým pre vás! Energetická jazzová hudba, biele pštrosie perie, pravidelné geometrické vzory – toto je len zlomok toho, čo by na vašej svadbe chýbať nemalo. 

Ako na to? Vyberte si niektorý z nápadov dvadsiatych rokov v Amerike, vsaďte na čierno-zlatú farebnú alebo námornícku modrú a zlatú paletu, pridajte k tomu niekoľko výrazných prvkov vo výzdobe, fontánu zo šampanského a je to! Táto téma sa vyskytuje najmä na jesenných a zimných svadbách, ale určite nič nepokazíte ani v prípade, že ju zvolíte na jarnú či letnú svadbu. Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko ďalších prvkov svadby Art Decor. Nech sa páči.

Pozri aj: Industriálna svadba: Buď odvážna a objav čaro bývalých továrni!

Svadobné pozvánky

Zdroj: pinterest.com

Svadobné pozvánky

Svadobné pozvánky a oznámenia môžu vašim hosťom napovedať, v akom štýle bude vaša svadba. Nechajte si ich vyhotoviť v zaujímavých kombináciach farieb. Nebojte sa čiernych pozvánok s výrazným zlatým písmom. Krásne vyznie i modré písmo na bielom papieri vloženom do obálky v zemitom odtieni. A čo taká pozvánka s obrázkom? Nevesta so ženíchom, animácia budovy alebo miesta, kde sa bude konať vaša svadba. Dokonalo originálne pozvánky.

Výzdoba

Zdroj: pinterest.com

Trblietky, flitre, geometrické vzory

Svadobná výzdoba s témou Art Deco príjemne prekvapí vašich hostí. Celému vášmu svadobnému dňu dodá neskutočný šmrnc. Výrazným prvkom sú geometrické vzory a tvary, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou výzdoby stola – označenie stolov, svietniky, obrusy a servítky, menu s popisom jedál a nápojov, a takisto napríklad aj tabule so zasadacím poriadkom. 

Bohaté kytice s perami, korálkovými aplikáciami a jemnými reťazami, veľkými rozkvitnutými kvetmi, zlatými doplnkami naaranžovanými vo vysokých vázach sú neprehliadnuteľnou dekoráciou svadobného stola. Z farieb prevláda súhra čiernej, zlatej, námorníckej modrej, prípadne bielej. 

Torta

Zdroj: pinterest.com

Chutné umelecké dielo

Sladký vrchol večera v podobe svadobnej torty by mal nielen dobre chutiť, ale i skvele vyzerať. Vsaďte na viac poschodové torty so zlatým zdobením. Nemajte obavy z čiernej farby. Nechajte potiahnuť celú vašu svadobnú tortu sladkým čiernym fondánom a dozdobiť elegantnými geometrickými vzormi. Výrazne zápichy, jedlé papierové dekorácie, nápadité aplikácie – potešte seba i vašich svadobčanov netradičnou a jedinečnou svadobnou tortou. 

Nevesta

Zdroj: pinterest.com

Krásna nevesta

Samozrejme, všetci zúčastnení sú zvedaví na nevestu. Práve ona je ozdobou celého večera, spolu i so ženíchom. Milé nevesty, ak ste sa rozhodli pre svadbu v Art Deco štýle, nezabudnite i na váš celkový výzor. Odpoveďou sú svadobné šaty v štýle dvadsiatych rokov ako vystrihnuté zo spomínaného filmu The Great Gatsby, ktorý odráža obdobie prohibície, zbohatlíckeho spôsobu života a amerického sna v starom New Yorku. Svadobné šaty v hollywoodskom glam štýle sú luxusné a sofistikované. Dominujú svieže hodvábne tkaniny, ozdobné rukávy, strihy objímajúce krivky a detaily, ktoré vás rozžiaria.

Dokonalými doplnkami sú strieborné členky s korálkami, pierkami, krásne prešívané rukavice bez prstov, ozdoby chrbta, neprehliadnuteľná bižutéria. Praktickým doplnkom je malá svadobná kabelka s bohatým zdobením v bielej, krémovej či striebornej farbe. Nesmieme zabudnúť na svadobnú kyticu buď vo forme nádherných bielych pierok alebo kytica veľkých rozmerov s bielymi kvetmi.

Neprehliadni: Ako vytvoriť svadobné oznámenie: Čo doň zahrnúť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadba art deco

Čo čítajú ostatní