Svadba v kaštieli na Slovensku

Svadba v kaštieli na Slovensku
  • 25.08.2020
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Nikde inde sa nevesta nebude cítiť ako dokonalá princezná, ako na zámku či v kaštieli. Pripravili sme pre vás zopár článkov, ktoré vám priblížia, aké možnosti máte. Svadba v kaštieli či na zámku nemusí byť vôbec nedosiahnuteľná. Práve naopak. V každom kúte Slovenska je aspoň jeden, kde si môžete zorganizovať celú svadbu alebo aspoň fotenie.

Prečítajte si tiež Ako sa správne starať o svadobné šaty: Povieme ti, čo robiť a čo nie!

Castel Pension & Restaurant

Neďaleko Bratislavy sa nachádza čarovné miestečko, kde si môžete povedať svoje "áno". História kaštieľa je spätá s obcou Mierovo a rodinou Jeszenákovcov. Urobili si z nej centrum svojho statku a postavili v nej kaštieľ v neskorobarokovom slohu. Kaštieľ mal v priebehu rokov mnoho iných majiteľov a pri pohybe na pozemku alebo priamo vo vnútri je počuť tiché šepkanie stien, ktoré spomínajú na časy dávno zabudnuté.  Hostina aj obrad sa môže odohrávať vo vnútri, pretože celý interiér je zrekonštruovaný, v stane vonku alebo na letnej terase. 

Zámocký hotel Galicia Nueva

Zámocký hotel je pýchou celej Haliče. Jeho história siaha do 12. storočia, kedy kráľovná Mária povolila šľachticovi Štefanovi postaviť si na vŕšku nad malou osadou kamenný hrad. V 16. storočí prešiel hrad do vlastníctva rodiny Forgachovcov, ktorí dodnes zámok pravidelne navštevujú. Na svoju svadbu si môžete vybrať priestor podľa počtu hostí. Nevýhodou tohto priestoru je, že ani do zámockej dvorany sa neusadí viac ako 70 ľudí. Zaujímavé sú tiež svadobné obrady a svadby v zime. Aj keď juh Slovenska býva na sneh chudobnejší, s trochou šťastia vám aj menšia svadobná pokrývka privodí atmosféru obľúbenej vianočnej klasiky - Tri oriešky pre Popolušku. 

Péchy castle

Príbeh Kaštieľa Péchy v obci Hermanovce pri Prešove začína približne okolo roku 1772 a je to príbeh veľkej lásky. Jeho hlavnou postavou je Franciscus Péchy, ktorý bol cisárskym komisárom a vládol nad okolitými obcami. Keď Franciscus požiadal o ruku dcéru bardejovského zemana, Barboru Bereczkú, poslala mu odpoveď, že príde rada, ale nech jej postaví nový kaštieľ na kopci. On sa samozrejme nedal zahanbiť a kaštieľ tu po rekonštrukcii stojí aj dnes. A aby ani novomanželka nezaostala, dala na znak vďaky a lásky postaviť v obci krásny kostol hneď oproti kostolu. Svadby sa tu konajú v stane, tie menšie v rekonštruovaných priestoroch kaštieľa a páry ho môžu využiť aj na fotenie. 

Svadba v kaštieli je o niečo nákladnejšia ako svadba v hotelovej reštaurácii alebo kultúrnom dome. No je zážitkom pre každú ženu, ktorá ako malá snívala o princeznovských šatách, princovi na bielom koni a samozrejme o šťastnom konci. Pri týchto miestach máme pocit, že sa všetko neuveriteľné môže stať skutočnosťou. Hocičo. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobné miesto
svadba v kastieli

Čo čítajú ostatní