Svadobný kočiar: Na čo myslieť pri jeho objednávaní

Svadobný kočiar: Na čo myslieť pri jeho objednávaní
  • 04.07.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Viete si predstaviť krajší príchod na svadbu, ako vystúpiť z nádherného koča ťahaného krásnymi a silnými zvieratami? Svadobný kočiar je snom mnohých neviesť a vďaka tomu, že sa mnohé farmy vracajú ku chovu koní, je pomerne dostupný. Pozrime sa spolu, na čo myslieť pri jeho objednávaní a ako sa na jazdu v koči pripraviť.

svadobný koč

Zdroj: pinterest.com

Kedy koč rezervovať a koľko stojí jeho objednanie

Minimálne pol roka vopred. Pokiaľ nebývate na mieste, kde sa kone chovajú, resp. blízko farmy alebo jazdeckého areálu, myslite na to, že kone bude treba previezť. Ak to s konským povozom myslíte vážne a túžite prísť na svadbu v koči, objednávajte a potvrdzujte čím skôr.

Odporúčame: Svadobná výzdoba z tulipánov: Čaro jari vo váze

Svadobný kočiar

Zdroj: pinterest.com

V závislosti od vzdialenosti a typu koča, ktorý si objednávate, sa pripravte na sumu od 500€ vyššie. Aj keď cena za kone s kočiarom (resp. ich zapožičanie spolu so „šoférom“) sa začína kdesi na 150€, je to väčšinou len základná suma. Ak sa kone musia previezť medzi mestami, znovu rátajte s príplatkom za dopravu. Za koč so strieškou si tiež priplatíte, ale v prípade jemného dažďa ho nemusíte rušiť.

Svadobný kočiar

Zdroj: pinterest.com

Kone nevedia, že sú na svadbe

S konským povozom musíte mať trpezlivosť. Koníky, ktoré budú ťahať váš svadobný koč, nebudú vedieť, že sú na svadbe, že je to váš deň. V tomto sú trošku sebecké. Vyzerajú ale nádherne, a preto majú odpustené, že si občas musia uľaviť. Nebojte sa, kočiš sa o všetko postará, no s niektorými vecami treba rátať vopred

Svadobný kočiar

Zdroj: pinterest.com

Svadobný kočiar

Zdroj: pinterest.com

Letná aj zimná svadba

V lete bude treba kone niekoľkokrát napojiť. Preto je dôležité, aby si kočiš vedel tieto prestávky dobre naplánovať. Snažte sa mu teda dať čo najpresnejší časový harmonogram dňa, v ktorom presne označíte, kedy ho budete potrebovať.

Svadobný kočiar

Zdroj: pinterest.com

V zimných mesiacoch môžete v prípade skutočne dobrých podmienok využiť odvoz na sánkach. Nie na tých detských, ale na pravých konských, celkom ako z rozprávky o Mrázikovi. Kone bude treba počas chladných dní prikryť, a preto dajte svojmu „šoférovi“ vedieť, s akými prestojmi má rátať.

Svadobný kočiar

Zdroj: pinterest.com

svadobný koč

Zdroj: pinterest.com

Ako sa obliecť do koča

V lete bude jazda v otvorenom kočiari veľmi príjemná. Dokonca môžete prakticky využiť aj slnečník, ktorý sa bežne otvára len na pár minút fotenia. K čipkovanému slnečníku ale patria aj pekné biele rukavičky, takže na ne nezabudnite.

Svadobný kočiar

Zdroj: Shutterstock®

Zimná jazda bude zase poriadne svieža. Nie nadarmo si kedysi hradní páni vozili so sebou veľkých psov a prikrývali sa kožušinami. Myslite na to, že v kočiari alebo na sánkach sa poveziete pomerne nechránená. Preto nešetrite dekami, kožúškom a ak vám to účes dovolí, pokojne si na hlavu nasaďte kožušinovú čiapku.

Svadobný kočiar

Zdroj: pinterest.com

Jazda v koči sa vám bude páčiť. Nie je taká hladká, ako keď vás chráni strecha auta, ale aj Popoluška vedela, že lepší kočiar ako tekvica. A ak bude počasie na vašej strane, fotografie aj pohľady vašich svadobných hostí budú na nezaplatenie.

Neprehliadni: Svadobné obrúčky: Nesmrteľná klasika, ktorej určite povieš „áno“


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 22.09.21 15:49

KS
karma
133.00

Svadba ako z rozprávky, tomu sa povie romantika :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní