Banka pre moderných ľudí? Must have appka, ktorá šetrí čas aj peniaze

Banka pre moderných ľudí? Must have appka, ktorá šetrí čas aj peniaze

Moderná doba nám prináša moderný prístup k spravovaniu svojich financií. Kým kedysi naši predkovia nosili mešce na peniaze, neskôr ich nahradili peňaženky a odkladanie všetkých úspor pod vankúš, dnes si už vystačíte s jednou kartičkou. Dokonca nepotrebujete ani nič z toho, pokiaľ máte šikovnú mobilnú appku.

Poznáte film Spoveď nákupnej maniačky, kde hlavná herečka opisuje, aký úžasný je zvuk, keď vám pípne kreditná karta pri platení? Je to ten zvuk, ktorý signalizuje, že si tovar môžete vziať domov. Pocit na nezaplatenie. Dnes tento pocit môže zažívať úplne každý, a to prostredníctvom svojej debetnej karty k účtu v banke, ktorý využíva asi každý z nás. Prečo som dnes začala bankovníctvom a úvod som venovala účtu v banke? Je to z toho dôvodu, že sme si vyskúšali modernú banku pre moderných ľudí, ktorí chcú byť nezávislí a radšej sa venujú zmysluplným aktivitám ako vystávaniu v banke.

Pozri aj: Vieme, čo prináša šťastie do domova. Poznáš tieto zásady?

365 banka - vytvorenie účtu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Zdroj foto: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Založenie účtu z obývačky

Ak premýšľate o zakladaní nového účtu, tak v 365 banke to zvládnete v priebehu 10 minút a hlavne z pohodlia domova. Pokiaľ ste si aj nový účet založiť neplánovali, tak nasledujúcich pár riadkov vás možno presvedčí o opaku, alebo vás privedie aspoň k zamysleniu. 365 banka totiž prináša úplne iný a moderný spôsob „bankovania". Na založenie účtu vám stačí „chytrý" telefón, tzv. smartfón, prístup na internet a občiansky preukaz. V prvom rade si musíte do svojho mobilného telefónu stiahnuť aplikáciu banky a tu sa to začína. Celý proces je na banku nezvyčajne rýchly a dokonca vás bude možno aj baviť.

Prostredníctvom aplikácie si zadarmo môžete založiť bežný účet, ku ktorému vám bude vydaná debetná karta Mastercard (tá vám príde poštou) a rovnako si budete môcť šetriť na všetky svoje sny.

Založenie účtu je vskutku jednoduché – vyplníte všetky svoje údaje vrátane emailu krok za krokom, oskenujete obe strany občianskeho preukazu. Na záver sa cez appku spojíte s video operátorom, ktorý overí vašu totožnosť aj doklady, alebo sa môžete ísť overiť na poštu. Cez appku to však bude rýchlejšie, zaberie vám to približne 3 minúty. Zakladanie účtu v 365 cez mobil je pritom úplne bezpečné, netreba mať obavy. Nachádzate sa totiž v zabezpečenom bankovom prostredí a na pozadí aplikácie prebieha množstvo bezpečnostných procesov.

365 banka prihlásenie do appky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Zdroj foto: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Účet ako každý iný a predsa úplne odlišný

Ako sme zistili, účet v 365 je určený pre každého moderného človeka, ktorý má rád technológie a očakáva trochu viac, ako len klasickú bankovú appku. Takú, ktorá ho osloví menom, s ktorou si potyká, v ktorej využíva pri prihlásení popri Touch ID a Face ID aj emodži (tzv. PIE kód). Ale aj takú, ktorá ho naučí viac šetriť a mať svoje výdavky stále pod kontrolou. 365 tak nie je len o bankovej aplikácii, ale je to celá banka v mobile. Vďaka vášmu smartfónu v nej vybavíte aj také veci, ktoré v iných bankách riešite buď telefonicky, alebo osobne. Navyše keď to všetko zrátame a podčiarkneme, tak to máte za 0 eur. Človek nielenže získa úplne iný a sofistikovaný prístup od banky, ale navyše to má zadarmo, čo je oproti iným bankám veľkým plusom. V 365 máte dokonalý prehľad o výdavkoch, pretože po každej platbe vám pošle push notifikáciu. Funguje to podobne, ako keď vám pípne správa na Whatsupe.

Odporúčame: Kokedama alebo guľa z machu: Netradičná bytová dekorácia

365 banka sporenie

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Zdroj foto: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Šetriť sa dá inak, moderne a bezbolestne

Čo ma zaujalo najviac, je možnosť sporenia, a to prostredníctvom Syslenia. Povedzme si pravdu, ľudia dnešnej doby nevedia vôbec šetriť. Majú problém mesačne si odložiť 10 % zo svojho príjmu. No 365 banka vás naučí šetriť, respektíve bude šetriť za vás.

Existujú tu 2 formy šetrenia. Prvým je, že v 365 si môžete sporiť na konkrétne ciele alebo sny. Takže ak máte banku, kde sporíte všetko na jednej „kope“, tak tu sa to robí inak. Prehľadnejšie, jednoduchšie a s oveľa vyššou motiváciou si sporiť. Založiť si môžete až 50 sporení, ku každému si priradíte obrázok a vždy viete, ako ste na tom a koľko vám ešte zostáva, kým dosiahnete svoj cieľ. Druhý spôsob šetrenia, ktorý mňa zaujal najviac, je Syslenie.

Syslenie je úplne iný spôsob sporenia, na aký ste doteraz boli zvyknutí, s úrokom 3,65 % ročne (len do sumy 1500 €) , ktoré vás naučí šetriť. Funguje na princípe dvoch sporiacich pravidiel, z ktorých si vyberiete jedno. Buď si v aplikácii nastavíte zaokrúhľovanie platieb kartou na 1, 5 alebo 10 €. To znamená, že pri každej platbe, vám každú transakciu automaticky zaokrúhlia smerom nahor. Teda ak využijete pravidlo zaokrúhľovania na 1 euro a napríklad budete platiť 5, 35 €, banka vašu platbu zaokrúhli smerom nahor a „stiahne“ vám 6 €. S tým, že rozdiel 0,65 € vám bude pripísaný na Syslenie. Poprípade môžete zvoliť druhé sporiace pravidlo, ktorým je bezcentový účet, kde všetok centový zostatok zo všetkých transakcií na účte a za platby kartou vám bude zaslaný na Syslenie. Keby sme teda opäť platili 5,35 eura, pri tomto pravidle by nám 365 banka poslala na Syslenie 0,35 eura.

Tento moderný systém „bankovania" bude šetriť za vás. Vy si len nastavíte požadovaný spôsob šetrenia a nemusíte sa báť, že na konci mesiace budete „trieť biedu“. Dokonca, ani debetnú kartu nemusíte stále nosiť so sebou. Bez mobilu sa určite nezaobíde nik z nás, preto ak máte Android s NFC, môžete platiť aj prostredníctvom svojho telefónu cez aplikáciu Google Pay. Jednoducho povedané, 365 banka myslí na všetko, čo by moderné „bankovanie" malo spĺňať.

Zaujme ťa: Vieš čo sa nachádza na povrchu peňazí? Odteraz si dáš pozor!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 23.01.19 06:44

ĽŠ
karma
100.00

Celá banka v mobile.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní