TEST: Prostriedok na umývanie riadu Bio-D Grapefruit

TEST: Prostriedok na umývanie riadu Bio-D Grapefruit

Vedeli ste, že grapefruit, citrón alebo aj obľúbené pomelo dokážu udržať v dobrej kondícii nielen vaše zdravie, ale aj domácnosť? Grapefruitová a citrónová šťava či esenciálny olej z pomela sa totiž často používajú ako veľmi účinný čistiaci prostriedok. Dokonca ich účinky častokrát prirovnávajú k najpredávanejším komerčným produktom a v niektorých prípadoch ich dokonca v účinnosti aj predbehnú. V skutočnosti však už mnoho komerčných čistiacich prostriedkov používa vo svojich výrobkoch olej alebo extrakt z citrusových plodov. Častokrát to však býva len za účelom marketingu a zo samotného citrusu je v danom produkte použité len naozaj mizivé percento výťažkov.

Použitie tohto ovocia okrem účinkov a výbornej čistiacej schopnosti so sebou prináša aj pozitíva v podobe sladkej a čerstvej vône. Prostriedok na umývanie riadu Bio-D takisto pozná účinky citrusových plodov, a tak sa k nám dostala jeho verzia, obohatená práve o výťažky z grapefruitu a esenciálny olej z plodov pomela. Naozaj si poradil aj s odolnou mastnotou?

Bude sa ti páčiť: Prvé prírodné kaderníctvo a zdravá kozmetika: Kde ich nájdete?

grapefruitová šťava

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

výťažok z grepu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Čo je Bio-D?

Bio-D je skratka, odvodená od anglického slova "biodegradable", čiže biologicky rozložiteľné. Je to britská rodinná firma, založená v roku 1989, ktorá si všetky produkty vytvára sama a postupne sa tak prepracovala medzi špičkové eko značky na celosvetovom trhu. Pri výrobe kladú veľký dôraz na životné prostredie, výber najbezpečnejších a najkvalitnejších prísad a pokiaľ je to možné, čerpajú z obnoviteľných zdrojov. Minimalizovanie spotreby energie a emisií CO2 dosahujú vďaka miešaniu surovín za studena. Ich produkty získali množstvo ocenení práve vďaka tomu, že sú 100% hypoalergénne, vysoko účinné a svojou dezinfekčnou schopnosťou si dokážu poradiť s baktériami, salmonelou či zlatým stafylokokom. Samozrejme ich produkty nie sú v žiadnom prípade testované na zvieratách.

Za zmienku stojí fakt, z ktorého by si mohli zobrať príklad aj mnohí naši výrobcovia, pretože pre výrobu svojich obalov Bio-D používa materiály, získavané z celého Anglicka, t.j. odpad, reálne zrecyklovaný z kontajnerov. Pomáhajú tak znižovať množstvo opadu na skládkach a zároveň tak znižujú aj spotrebu energie, pretože nepotrebujú vyrábať nové a čisté plasty.

Chápeme, že získať prehľad o všetkých ekologických značkách, ich filozofii, myšlienkach a cieľoch je niekedy naozaj ťažké. Transparentnosť rodinnej firmy Bio-D vám však ponúka možnosť získať produkty, ktoré budú chrániť vaše zdravie a zároveň ich kúpou pomôžete životnému prostrediu. A to znie sľubne, však? Presvedčte sa sami, ako funguje výroba v Bio-D vo videu nižšie. :-)

Pozri aj: TEST: Surya Brasil HENNA KRÉM - prírodná farba na vlasy

Nemusíte sa báť, za týmito produktami nemusíte cestovať do Anglicka alebo si ich objednávať z diaľky a čakať na doručenie niekoľko týždňov. Mirka z Organily má pre vás všetko, čo potrebujete. O jej novom a prvom prírodnom kaderníctve na Slovensku sme vás už samozrejme informovali, no okrem produktov, určených pre našu korunu krásy, nájdete v ich obchode, okrem iného, práve aj produkty Bio-D. 

A prečo si v Organila vybrali túto značku? Okrem jej rodinnej histórie a filozofie výrobky Bio-D neobsahujú fosfáty, enzýmy, chemické konzervanty, ropné deriváty, formaldehyd, glycerín, chlór, geneticky modifikované látky (GMO), lanolín, loj, ftaláty, umelé vône ani umelé farbivá. Neobsahujú žiadne živočíšne zložky, a tým pádom sú vhodné aj pre vegánov. Rovnako sú vhodné pre akýkoľvek septik a domácu čističku.

Ako som spomínala, do našich rúk sa dostal prostriedok na umývanie riadu s vôňou grapefruituNajväčším pozitívom, okrem spomínaného zloženia, je pre mňa určite aj to, že je vysoko koncentrovaný, a tak mi stačilo naniesť na hubku naozaj malé množstvo prostriedku. Nečakajte od neho obrovskú penu, ktorou sa chváli množstvo komerčných prostriedkov. To, že produkt extrémne pení však ešte neznamená, že vďaka obrovskej pene vám vyčistí zažratú špinu, pripáleniny a mastnotu jedným ťahom vašej ruky. Grafické úpravy a photoshop v reklamách vedia urobiť svoje. :-) 

V mojom prípade sa mi občas stáva, že sa mi jedlo pripáli, a tak som bola dobrým pokusným králikom. Na moje prekvapenie si s mojou "nešikovnosťou" prostriedok Bio-D poradil relatívne dobre. Samozrejme som mu musela trošku dopomôcť aj hrubšou silou, no určite som riad nedrhla tak, ako to býva pri iných prostriedkoch, ktoré som zvykla používať.

Okrem menšieho balenia, ktoré som mala k dispozícii, máte možnosť si kúpiť aj jeho ekonomicky výhodnejšiu veľkú 5 litrovú verziu. Tú si môžete prelievať napríklad do pekných nádobiek s pumpičkami, ktoré používate a jeho účinky si tak budete užívať dlhé týždne.

Ako som spomínala, čistiaci prostriedok je obohatený o esenciálny olej z pomela. Ja pomelo milujem. Tak, ako mnohé iné citrusy, mi navyše nespôsobuje alergiu, čo sa o inom ovocí povedať nedá. Okrem toho je pomelo známym všestranným liekom s výbornými účinkami. Má schopnosť posilniť imunitný systém, liečiť infekcie močových ciest, zlepšiť trávenie, znížiť krvný tlak a znížiť kŕče. Pomáha tiež predchádzať chudokrvnosti, zlepšuje silu kostí, znižuje príznaky predčasného starnutia, predchádza rakovine, chráni zdravie srdca, pomáha pri chudnutí a podporuje zdravie ústnej dutiny a zubov. Ak si teda okrem prostriedku na umývanie riadu zaobstaráte napríklad aj iné produkty značky Bio-D obsahujúce výťažky z citrusov, vaša domácnosť sa premení na oázu zdravia. A aký je môj finálny dojem z prostriedku na umývanie riadu?

Pozitíva: 

  • vysoko koncentrovaný
  • 100% hypoalergénny
  • možnosť kúpiť aj cenovo výhodnejšie 5 litrové balenie
  • šetrný k prírode a zdraviu
  • veľmi príjemná vôňa
  • poradil si aj s pripáleninami a zažratejšou špinou

Negatíva:

  • niekomu môže prekážať, že nepení, no jeho ľahká penivosť absolútne neovplyvňuje jeho účinné čistenie

Viac informácií a produktov Bio-D nájdete v e-shope www.organila.com

- Galéria
1 z 5
TEST: Prostriedok na umývanie riadu Bio-D Grapefruit - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Prostriedok na umývanie riadu Bio-D Grapefruit - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Prostriedok na umývanie riadu Bio-D Grapefruit - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Prostriedok na umývanie riadu Bio-D Grapefruit - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Prostriedok na umývanie riadu Bio-D Grapefruit - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Zlatuša Holubová 14.06.18 11:31

ZH
karma
92.00

Tak o účinkoch grepu v takejto podobe čítam prvýkrát.

  • 0
Odpovedať

Zlatuša Holubová 14.06.18 11:31

ZH
karma
92.00

Tak o účinkoch grepu v takejto podobe čítam prvýkrát.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní