- Galéria
1 z 5
1. Vysmážaný baklažán
Asi najväčšou klasikou je vysmážaný baklažán, ktorý je ľahký a rýchly na prípravu. Navyše hovoríme o skutočnej pochúťke. Ak máte v obľube vysmážaný patizón, zamiluje si i túto verziu s baklažánom. Plod umyjeme a nakrájame ho na kolieska s hrúbkou asi 0,5 centimetrov. Kolieska následne trochu nasolíme a necháme ich odležať asi 15 minút. Potom z nich pomocou papierovej servítky odsajeme prebytočnú vody a obalíme ich v trojobale, čiže múke, vajíčku a strúhanke. Následne už jednotlivé kúsky vysmažíme v oleji z oboch strán. Nakoniec necháme z baklažánov ešte stiecť prebytočný olej na papierovej podložke a môžeme podávať. Vysmážané baklažány výborne chutia i samotné, no dokonale so hodia k pyré, vareným zemiakom, šalátu či jogurtovému dipu.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy