- Galéria
2 z 5
2. Grilovaný baklažán
Áno, smažené pochúťky by sme si mali dopriať skôr príležitostne. Existuje však i množstvo spôsobov, ako si baklažán pripraviť zdravo a zároveň stále chutne. V tomto prípade môžeme smaženie vymeniť za grilovanie, pričom postup je veľmi podobný. Baklažány nakrájame opäť na kolieska alebo pozdĺžne na oválne plátky. Hrúbka môže byť okolo 0,5 až 1 cm. Následne zeleninu opäť nasolíme, počkáme, kým z nej stečie voda a tú odsajeme servítkou. Potom už jednotlivé pláty natrieme olivovým olejom s pretlačeným strúčikom cesnaku a okoreníme, prípadne pridáme nejaké bylinky. Grilujeme z oboch strán na grile či grilovacej panvici. Takto pripravený baklažán sa skvelo hodí ku grilovanému mäsu aj čerstvému zeleninovému šalátu.
Pozri aj: Kilá pôjdu ihneď dole! Povieme ti, čo poslúži ako náhrada cestovín
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy